Jiří Fejgl
7. června 2023 • 14:55

Pardubická přestavba: Trpišovského žádost, nejistý Nita i zájem z Baníku

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Zachránily se ve fotbalové lize, nyní čeká Pardubice vítr změn. „Bude jich dost,“ ví trenér Radoslav Kováč. „Odejde pár kluků, ne pár, spíš asi víc. Budeme muset doplnit tým, možná to zase stavět od základů. Musíme zlepšit konkurenci, přinést jednoznačně kvalitu, hráče, kteří nám pomůžou přímo v sestavě,“ dodal mladý kouč. Zkusme si pardubickou přestavbu zrekapitulovat řadu po řadě.

  • Brankáři: odchody, co Nita?

    Odcházejí hostující Jakub Markovič (Slavia) a Viktor Budinský (Baník). O setrvání Florina Nity, jenž je půjčený ze Sparty, kde mu končí kontrakt, se v klubu jedná. Ze Slavie má dorazit Antonín Kinský, reprezentant do jedenadvaceti let.

    Markovič by měl ze Slavie ihned odejít do Ostravy. Na konci sezony ostatně ukázal svůj potenciál, když v baráži plně zastoupil zraněného Nitu. „Když přišel před začátkem jara Florin, tak to třeba měsíc úplně tak nevnímal, ale pro něj to bylo nejlepší, co se mu v kariéře mohlo stát. Najednou nechytal, i když byl předtím jednička. Jenže změnil nastavení, úplně jinak na sobě začal pracovat, na ten moment byl připravený. V bráně jsme najednou viděli jiného hráče, najednou tam stál chlap,“ pochválil Markoviče Kováč.

    Rumunský gólman drží na jaře Pardubice. Podívejte se na jeho nejlepší zákroky!
    Video se připravuje ...

  • Obránci: Průvan a Trpišovského žádost

    Tady bude průvan. Mizí hostující Robin Hranáč (Plzeň), Martin Chlumecký (Baník). Platí to také pro Tomáše Vlčka, levého stopera, který na jaře předváděl perfektní výkony. Byť měla jeho výpůjčka ze Slavie trvat dva roky, kouč Jindřich Trpišovský si jeho návrat vyžádal už po polovině lhůty. „No, Vlčák nám svými výkony moc nepomohl,“ usmál se trenér Kováč.

    Ze stabilní čtveřice tak zůstává pouze další hostující slávista Marek Icha. Uzdravit by se mohl krajní bek Dominik Mareš. Na strany jsou k dispozici univerzálové Matěj Helešic, Dominik Kostka a Emil Tischler. Problém nastává ve středu defenzivy.

    Pardubice – Liberec: Rychlý gól na 2:0 padl po individuální akci Tomáše Vlčka
    Video se připravuje ...

  • Záložníci: Na radaru Hlavatý i Janošek

    Natáhne se hostování Denise Darmovzala z Mladé Boleslavi, na nějž má klub opci, již může ještě uplatnit. Pokračovat bude veterán Jan Jeřábek, byť zřejmě v upozaděnější roli, počítá se s ním také jako s mentorem v B mužstvu. Smlouvu dostane i další zkušený plejer Kamil Vacek. Na radaru bohatších jsou Michal Hlavatý s Dominikem Janoškem, zajímá se o ně Baník. Druhý z nich však přemýšlí o větších výzvách, klidně o zahraničí.

    TOP góly Dominika Janoška: bomber s nejlepší střelou v lize
    Video se připravuje ...

  • Útočníci: matador a mladík ze Slavie

    Do Mladé Boleslavi by se měl vrátit Ladislav Krobot, ze Slavie podle všeho dorazí mladík Filip Horský, jenž poslední sezonu strávil ve Vlašimi. Zásadní zprávou však je, že nový kontrakt podepíše kapitán Pavel Černý, v osmatřiceti letech jasná jednička v ofenzivě. „Je to jen na nich,“ řekl už během jara o Černém a Jeřábkovi sportovní manažer Martin Shejbal.

    Zatímco Jeřábek maličko ustoupí do pozadí, druhý veterán rozhodně neplánuje předat pozici v základní sestavě. „Cítím se plný sil, budu se rvát o místo i v další sezoně. Myslím, že někdo přijde, konkurence mi nevadí, ale nehodlám flek přenechat. Neprodám kůži lacino,“ vzkázal po posledním utkání sezony.

    Pardubice - Baník: Černý výstavními nůžkami otevřel skóre! 1:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud