21. června 2023 • 17:00

Cena hráčů z ligy: jeden ze tří králů na odchodu. Spadli Holeš i Staněk

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakou cenu mají hráči působící ve Fortuna lize? Náhled do jejich tržní hodnoty může nabídnout specializovaný server Transfermarkt, který sleduje fotbalový trh na celém světě a čerstvě aktualizoval i čísla pro českou nejvyšší soutěž. V přepočtu přes sto milionů korun se dostali tři hráči, dva ze Slavie a jeden ze Sparty. Minimálně jeden z nich už ale v příští sezoně bude hrát jinde.



Pět milionů eur, podle aktuálního kurzu přibližně 120 milionů korun. To je hodnota, kterou podle Transfermarktu mají v Česku tři hráči. Slávisté Peter Olayinka s Davidem Juráskem a sparťan Ladislav Krejčí.

Zatímco hodnota křídla z Nigérie klesá, ještě před rokem a půl byl podle specializovaného serveru o dva miliony eur dražší, Juráskova strmě letí nahoru. Vzestupnou tendenci má i cena kapitána z Letné.

U Petera Olayinky je ale už dlouho jasné, že v sešívaném dresu končí. Od prvního července podepsal zdarma kontrakt se srbskou Crvenou Zvezdou Bělehrad. Pikantní na tom je, že rozdíl celkových cen mezi pražskými „S“ aktuálně činí 5,72 milionu eur. I s Olayinkou. V probíhajícím přestupním období se tak může stát, že sešívaní po letech přijdou o pozici nejdražšího kádru v Česku.

Olayinkův odchod je jistý, ale nemusí být jediný. Slavia zatím úspěšně odráží zájem o Juráska, o kterém se živě spekuluje třeba v souvislosti s bundesligovým Wolfsburgem, Krejčí se zase na reprezentačním srazu nechal slyšet, že kdyby přišla zajímavá zahraniční nabídka, přemýšlel by o ní.

„Tři krále“ podle hodnoty nahání mistrovský útok. Tomáš Čvančara zdvojnásobil od poslední aktualizace svou hodnotu na 4 miliony eur (přibližně 88 milionů korun), stejnou cenovku má i Jan Kuchta, který na Letné po hostování ze Spartaku Moskva podepsal smlouvu.

Zajímavé jsou i propady hodnot. Velmi výrazná je u Tomáše Holeše. Slávistický defenzivní univerzál měl před rokem cenovku stanovenou přes 160 milionů korun, nyní je to polovina bez ohledu na to, že si Jindřich Trpišovský na jaře nedokázal sestavu bez proslulého poctivce představit. Na stejnou hodnotu (3,5 milionu eur) se propadl i Jindřich Staněk, kterému se jaro v brance Plzně příliš nepovedlo.

Gólman Viktorie ale pořád zůstává nejcennějším hráčem nepůsobícím v Edenu či na Letné, dalšími jsou těsně za elitní jedenáctkou Pavel Bucha a Adam Vlkanova, oba rovnež z Plzně. Pro zajímavost: nejcennějším hráče mimo „velkou trojku“ jen na 29. místě útočník Baníku Ladislav Almási s cenou 1,2 milionu eur (28,8 milionu korun).

Pořadí Hráč Klub Cena v milionech eur Cena v milionech korun
1.  Peter Olayinka Slavia 5 120
1.  Ladislav Krejčí Sparta 5 120
1.  David Jurásek Slavia 5 120
4.  Tomáš Čvančara Sparta 4 96
4.  Jan Kuchta Sparta 4 96
6.  Jindřich Staněk Plzeň 3,5 84
6.  Tomáš Holeš Slavia 3,5 84
8.  Igoh Ogbu Slavia 2,7 64,8
9. Asger Sörensen Sparta 2,5 60
9. Martin Vitík Sparta 2,5 60
9.  Christos Zafeiris Slavia 2,5 60

Zdroj: Transfermarkt.com

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud