27. června 2023 • 18:55

Zvrat po letech, Kučera za urážku Berbra bez trestu. Čistá je i Dukla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) po odvolání pražské Dukly zrušila únorové rozhodnutí etické komise potrestat dejvický klub pokutou 400 tisíc korun za pokus o ovlivnění dvou zápasů první ligy v roce 2018. Případ se etické komisi vrátil k novému projednání. Odvolací komise to uvedla v komuniké bez dalších podrobností. Zároveň zrušila teplickému záložníkovi Tomáši Kučerovi trest ze sezony 2018/19 za znevážení fotbalu v rapovém videu.



Podle únorového verdiktu etické komise se tehdejší výkonný ředitel Dukly Michal Šrámek snažil přes někdejšího místopředsedu FAČR Romana Berbra ovlivnit utkání na hřišti Slovácka a domácí duel s Brnem.

Komise zahájila s Duklou, která hraje od roku 2019 v druhé lize, řízení loni v srpnu, původně kvůli možnému ovlivnění tří duelů nejvyšší soutěže. Kauza je spjatá s rozsáhlou aférou kolem Berbra, v jejíž souvislosti už komise uložila několik trestů.

V prosinci 2021 vyloučila ze třetí ligy Vyšehrad, kde působil další z aktérů kauzy funkcionář Roman Rogoz. Berbr spolu s dalšími dvěma desítkami lidí stanul před soudem kvůli podezření z korupce a ovlivňování výsledků druhé a třetí ligy.

Kučerovi vrátí i peníze

Kučera v ročníku 2018/19 dostal pokutu 60 a později 40 tisíc korun kvůli rapovému videu, v němž se vulgárně vyjadřoval na adresu tehdejšího místopředsedy FAČR Berbra a pražské Sparty. Podle komise se Kučera žádného prohřešku nedopustil a částku dostane zpět.

Kučerovi nejprve na konci roku 2018 uložila etická komise FAČR povinnost zaplatit 60 tisíc korun, odvolací komise následně v únoru snížila pokutu o 20 tisíc korun. Nyní komise na základě dovolání generálního sekretáře Michala Valtra, který se ujal funkce předloni v létě po nástupu nového vedení FAČR, obě předchozí rozhodnutí zrušila a řízení s hráčem definitivně zastavila.

Kučera se aktuálně věnuje hudební kariéře. Jednatřicetiletý záložník nenastoupil do letní přípravy severočeského klubu na novou sezonu a zatím není jasné, zda a kdy se k mužstvu znovu připojí.

FK Teplice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud