27. července 2023 • 15:50

Kubala: nejdražší letní nákup Baníku, který se líbil i Slavii. Posune ho Hapal?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Jediný hráč, kterého pochválím, je Kubala. Odehrál výborný zápas. Jinak to byla katastrofa…“ láteřil trenér Baníku Pavel Hapal po prohře 1:3 v Liberci v úvodním ligovém kole nové sezony. Filip Kubala, kterého monitorovala i Slavia, do Ostravy přestoupil v létě z Hradce Králové po náročných jednáních a okamžitě zapadl do základní sestavy. „Nejplatnější je uprostřed, kde je nepříjemný pro soupeře jako Kuchta a zároveň vynikne jeho fotbalovost. Nesmí být utopený na lajně,“ myslí si redaktor deníku Sport a webu iSport Michal Kvasnica v novém díle pořadu iSkaut. „Maká na sobě v soukromí i na hřišti, je to poctivý pracant, který půjde dál,“ dodává kolega Jiří Fejgl. Podle obou bude nejlepší letní posilou Slezanů, která ofenzivě FCB výrazně pomůže.



Dynamika, produktivita, agresivita, pracovitost, 12+8 za dvě poslední sezony v dresu Hradce Králové. Filip Kubala do Baníku přestoupil s vizitkou perspektivního forvarda, jehož dovednosti by měly Ostravě přinést ofenzivní rozmanitost, variabilitu a především body.

„Má výborný první dotyk, kterým si míč rychle přebírá a chystá ke střelbě. V kombinaci s výběrem místa, hrou tělem a počtem dotyků s balonem v soupeřově vápně to z něj dělá velmi nebezpečného a komplexního útočníka,“ popisuje Kvasnica.

„Nejlepší je na hrotu – a jako správný hroťák často pálí. V Hradci měl výborná čísla navzdory tomu, že po první sezoně odešel Vlkanova a v té druhé trápily zdravotní problémy Vašulína,“ podotýká Fejgl.

Podle redaktorů má nicméně Kubala stále na čem pracovat, zdaleka ještě není vybroušeným fotbalistou. „Když si seskočí dolů do druhé vlny na centr pod sebe, trvá mu, než zakončí. Často jsou jeho střely zablokované,“ všímá si Fejgl.

Kvasnica zas vidí otazník nad specifickým prostředím v Baníku. „Náročný trenér Miroslav Koubek z něj hodně vyždímal, Pavel Hapal volí úplně odlišný přístup. Navíc bude poprvé v kariéře pod velkým tlakem. Do Ostravy dorazil jako drahá posila, fanoušci jsou na něj zvědaví.“

  • Kolik Baník za Kubalu zaplatil Hradci Králové?
  • Čím připomíná pracovitého Nizozemce?
  • Při jaké příležitosti se provalil jeho transfer do Ostravy?
  • Proč ho kustod na Bazalech „hnal“?
  • Jak vypadal na prvním tréninku v novém působišti?

Podívejte se na VIDEO.

Kubala? Příklad, že se v Baníku mění pořádky. Přestupy dávají smysl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud