Premium
24. října 2023 • 14:30

Rotace pražským „S“ vychází. Jirkal: Sparta má silnější lavičku než Slavia

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při programu, který zhustila Evropská liga i reprezentační okno, je třeba čas od času říznout do sestavy. A pak také doufat, že změny neshodí tempo hry o stupeň dolů. Pražská „S“ moc dobře ví, že nelze hrát jen se třinácti hráči. Zranění, tresty nebo nutná rotace proto o víkendu poslaly na hřiště jména, která diváci často nevidí. Adam Karabec, Tomáš Vlček či Matěj Jurásek si řekli o více minut, jiní zase ukázali, že role žolíků je pro ně maximum.



Detaily rozhodují, což každý tuší. Zvlášť v případě, že tým bojuje s nejvyššími ambicemi v lize, domácím poháru i Evropě. Záludnost spočívá v tom, aby trenér správně rozložil zátěž na mnohem víc hráčů. Návod na ideální řešení neexistuje, Sparta i Slavia ale hledají balanc úspěšně.

Radikální průřez základní sestavou udělal proti Slovácku kouč především Jindřich Trpišovský. Naprosto pochopitelně. Zrovna skončila reprezentační pauza a „sešívané“ čeká velké utkání v Římě.

Proto se poprvé v této sezoně objevil na ligové scéně Taras Kačaraba, který jistil dalšího debutanta Andrese Dumitresca. Premiéru v základu si odbyl i Victor Ogungbayi. Jakub Hromada a Tomáš Vlček hráli od začátku poprvé po dvou měsících a Michal Tomič po sedmi týmech. Slušná obměna…

„Před zápasem definitivně padl start Igoha Ogbua, na poslední chvíli vypadl Lukáš Provod. Bořil se Zafeirisem mají karty, Oscar dorazil ve čtvrtek z reprezentace. Středových hráčů máme jako šafránu, nebylo to z hlediska organizace hry jednoduché,“ přiznal Trpišovský.

Nedá se ale říct, že když jde do tuhého, může se na nerozehrané borce úplně spolehnout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud