21. prosince 2023 • 10:45

Liberec změní majitele. Kania koupí 75 procent akcií: Cílem účast v pohárech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Liberec bude mít nového většinového majitele. Podnikatel Ondřej Kania získal opci na koupi 75 procent akcií. Slovan o tom informoval na svých webových stránkách. Severočeský klub od roku 1996 vlastní sklářská společnost Preciosa a jeden z nejbohatších Čechů Ludvík Karl.



Jednatřicetiletý Kania, výkonný ředitel společnosti JK Education/Consilium, která se zabývá vzděláváním a provozuje mimo jiné síť soukromých škol, může opci uplatnit do 15. května příštího roku. Preciosa se bude i nadále podílet na řízení a dalším rozvoji libereckého klubu. Kania se zavázal, že do Slovanu vloží formou příplatku mimo základní kapitál významný finanční obnos.

„Mým jednoznačným cílem je ve střednědobém horizontu navázat na úspěchy, kterých Slovan konzistentně dosahoval v nedávné minulosti - tedy boj o nejvyšší příčky ve FORTUNA:LIZE a účast v evropských pohárech. Zároveň se chci osobně angažovat v rozvoji mládežnického a ženského fotbalu v rámci klubu,“ uvedl Kania.

Podle dřívějších informací webu inFotbal.cz chce podnikatel do Liberce znovu přivést Jana Nezmara, jenž nyní pracuje pro hokejové Bílé Tygry. Nezmar byl dlouholetým útočníkem Slovanu a následně úspěšně působil jako sportovní ředitel v Liberci a poté v pražské Slavii.

Jak informoval iSport.cz, hovoří se také o tom, že by do Slovanu měl přijít trenér Radoslav Kováč, který dal najevo, že chce opustit Pardubice. Ve středu se měl Kováč s Kaniou setkat.

Sedmasedmdesátiletý Karl do Slovanu vstoupil v polovině 90. let, kdy klubu pomohl z finančních problémů. Za jeho éry získal Liberec tři mistrovské tituly v letech 2002, 2006 a 2012. Rovněž se několikrát dostal do pohárové Evropy, v roce 2002 došel až do čtvrtfinále Poháru UEFA.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud