16. ledna 2024 • 18:48

Slavia - Sonderjyske 4:0. Jasná výhra, z posil naskočili Diouf a Zmrzlý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
36
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie v prvním přípravném zápase před jarní částí FORTUNA:LIGY na soustředění v Portugalsku jasně porazili dánské Sönderjyske 4:0. Do utkání ve druhém poločase naskočily i dvě zimní posily - El Hadji Malick Diouf a Ondřej Zmrzlý. O branky se postarali čtyři různí střelci. Skóre otevřel Muhamed Tijani, ještě do poločasu zvýšil Mick van Buren. V druhém dějství konečný výsledek určili Lukáš Provod a Conrad Wallem.



Slavia si v utkání proti Sönderjyske, které vede bývalý asistent trenéra Sparty Nörgaard, rozdělila góly rovnoměrně do obou poločasů. V prvním se prosadili Tijani a Van Buren, po přestávce Provod a Wallem.

Kouč Pražanů Trpišovský o poločase vystřídal téměř kompletní jedenáctku. Dostalo se i na nové posily Dioufa a Zmrzlého, naopak další zimní akvizice vršovického celku, reprezentační brankář Jindřich Staněk, do utkání nezasáhl. Slavii na soustředění v Portugalsku čekají ještě AIK Stockholm a Peking Kuo-an.

„Myslím si, že utkání splnilo účel po běžeckých trénincích a dalších tréninkových dávkách. Hřiště nebylo úplně ideální, bylo těžké se na tom pohybovat, zatáčet a běhat. Myslím si, že všem ten poločas bude stačit, že jsme všichni vypadali dost unavení. Ale jsem rád, že jsme vyhráli, že jsme zvládli oba poločasy a předvedli hezké akce. Gólů jsme mohli přidat i víc,“ uvedl pro klubový web Slavie záložník Provod.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
36

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud