Michal Koštuřík
Premium
21. ledna 2024 • 12:12

Soustředění v teple: české kluby trhly rekord. Proč Turecko a kolik stojí?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzhůru do Turecka! A (skoro) všichni. Zhruba za milion korun pořídí české kluby na týdenním soustředění u Středozemního moře velkou parádu. Luxusní hotely, přírodní tráva, jarní až letní počasí, slušní zahraniční soupeři, pohodlná doprava, levné suvenýry… Letos v lednu se vydá letadlem do Antalye dvanáct ze šestnácti celků FORTUNA:LIGY! Absolutní rekord.  Proč? Web iSport.cz nechává nahlédnout za kulisy tréninkových kempů na Turecké riviéře.



Hráči tří nejbohatších a tabulkově nejlepších českých klubů míří na Pyrenejský poloostrov, ostatní se s výjimkou Pardubic (Španělsko) můžou potkat v Turecku. Klidně na ulici, v kavárně, na procházce u moře či v tréninkovém centru. Belek, Lara, Side, to jsou tři populární destinace, které obsadí týmy od čtvrtého Slovácka až po šestnácté České Budějovice. Jako poslední nahlásil odlet předposlední Zlín, nakonec sehnal peníze. Teď ještě narychlo potřebuje domluvit druhého protivníka, mužstvo z Uzbekistánu duel zrušilo.

Každý klub pojal cestu za teplem a přírodní trávou trošku jinak. Slovácko zamíří do Turecka hned dvakrát. První tréninkové soustředění, zaměřené na kondici, se dvěma zápasy mu teď v sobotu končí. Po necelém týdnu doma se Kadlec a spol. vydají za teplem znovu příští pátek. „Druhé bude vyloženě zaměřené na herní stránku,“ popsal trenér Martin Svědík.

Dva zahraniční pobyty v pauze je pro kouče fajnová věc. Slovácko v tomto směru kopíruje tuzemskou elitu, nebojí se investovat do kvalitní přípravy. V cizině odehraje všech pět přípravných duelů. V Česku uvidíte adepta na evropské poháry zase až v únoru v lize. „Všechno řešíme přes agenturu, už jsme zaběhnutí. Víme, do čeho jdeme,“ připojil sportovní manažer Veliče Šumulikoski.

Před rokem vystřídal uherskohradišťský celek Chorvatsko s Tureckem, tentokrát padla dvojitá volba na druhou variantu. Pokaždé však rozbije tábor na jiném místě. „Druhý hotel máme lepší než ten první,“ informoval Šumulikoski. Týden s full servisem vyjde minimálně na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud