29. ledna 2024 • 17:25

Sparta - Bodö/Glimt 2:0. Další výhra Letenských, trefili se Sadílek a Olatunji

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
105
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty na soustředění ve Španělsku porazili Bodö/Glimt 2:0 a v zimní přípravě vyhráli i třetí zápas stejným výsledkem. Souboj českého a norského mistra v Marbelle rozhodly branky Lukáše Sadílka a Victora Olatunjiho.



Sparťané přečkali úvodní tlak Bodö/Glimt a ve 34. minutě otevřel skóre Sadílek střelou z voleje po centru Adama Karabce. V 59. minutě Letenští přidali druhý gól. Nigerijec Olatunji potrestal nedorozumění defenzivy norského mužstva, které v loňské kvalifikaci Evropské konferenční ligy vyřadilo Bohemians 1905. V závěru neproměnili další slibné šance Olatunji s Michalem Ševčíkem.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho navázali na triumfy nad FC Kodaň a maďarským Puskásem Akadémia. Soustředění sparťané zakončí čtvrtečním duelem s obhájcem švédského titulu Malmö.

České Budějovice zdolaly černohorského šampiona Budučnost Podgoricu 2:0 a v Turecku i podruhé zvítězily. Poslední tým tabulky české ligy, který minule porazil polskou Koronu Kielce 1:0, v přípravě na jarní část sezony udržel neporazitelnost.

Budějovický Martin Prášek sice ve 42. minutě dostal červenou kartu, ale hříšník pouze vystřídal a pokračovalo se v plném počtu hráčů. Po změně stran za Dynamo skórovali Sebastien Böhm a Jan Suchan z penalty.

Zlín na úvod tureckého soustředění remizoval 0:0 s íránským celkem Nassaji Mazandaran. „Ševci“ výsledek udrželi i bez Alexandra Bužka, jenž byl v 80. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Zlínští hráli bez branek i v minulém přípravném utkání s druholigovým Vyškovem.

Góly

Domácí:

Hosté: 34. Sadílek, 59. Olatunji

Sestavy

Domácí: Brøndbo (46. Sjong) – Wembangomo (62. Evjen), Moe (46. Bassi), Gundersen (46. Bjørtuft), Bjørkan (62. Amundsen) – Fet /C/ (46. Lode), Berg (62. Sjøvold), Grønbæk (62. Gulliksen) – Sørli (46. Espejord), Kapskarmo (46. Saltnes), Pellegrino (46. Žugelj)

Hosté: Vorel – Sørensen (72. Večerka), Ševínský /C/, Vydra – Wiesner, Solbakken (62. Pavelka), Sadílek, Zelený (62. Mejdr) – Ševčík, Olatunji, Karabec (46. Mokrovics)

Karty

Domácí: Kapskarmo, Berg

Hosté: Ševčík, Sørensen

Rozhodčí

Stadion

Campo La Quinta (ESP)

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
105

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud