Jonáš Bartoš
11. února 2024 • 12:15

Omluva sudích za mejdan na Tenerife. Zaplatíme seminář, navrhují viníci

Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chování některých českých rozhodčích, kteří byli na předsezonním kempu na španělském Tenerife, vyvolalo před startem FORTUNA:LIGY silné pozdvižení. Večírek na hotelu Landmar La Playa, kde měli sudí posilnění alkoholem vyrušovat ostatní hosty, mají „vykoupit“ omluvným dopisem. Deník Sport a iSport.cz má k dispozici jeho kompletní znění, se kterým ale v napjaté situaci ne všichni souhlasí.



Na konci ledna odletělo pětasedmdesát profesionálních rozhodčích a patnáct lidí z podpůrného týmu na španělský ostrov Tenerife na předligové soustředění. Den po příletu, ve čtvrtek 25. ledna, měla přibližně desítka zúčastněných vyrušovat ostatní hosty hotelu Landmar Playa La Arena. Dokonce měli sníst část studeného občerstvení, které bylo určené pro jiné hosty. Nevhodné chování vytočilo šéfa komise sudích Libora Kovaříka a aktéry bujarého večírku nemine trest.

Deník Sport a iSport.cz má k dispozici dopis, kde si viníci sypou popel na hlavu. Přiznávají porušení pravidel kempu a zaváží se mimo jiné k tomu, že si soustředění kompletně zaplatí. Částku pak FAČR dle dopisu použije na pomůcky pro mladé začínající arbitry. Sudí rovněž přiznávají, že byli hotelovou služnou upozorněni na hluk v jejich pokojích. „Došlo také k tomu, že jeden z našich kolegů ve stravovací části hotelu zkonzumoval ve stejný den část studeného občerstvení, které bylo určeno jako pozdní večeře pro jiné hosty,“ píše se v dopise.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud