Karel Häring
21. června 2011 • 07:30

Ujfaluši vydělá 80 milionů: To nešlo odmítnout

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší smlouva v životě. Tomáš Ujfaluši si v závěrečné fázi své kariéry pořádně rozšíří bankovní konto. Nová posila tureckého Galatasaraye Istanbul by si podle informací Sportu mohla vydělat ročně až 80 milionů korun.



„Nepředpokládal jsem, že bych ještě někam mohl odejít, ale je to fotbal. Dostal jsem nabídku, kterou jsem nemohl odmítnout,“ řekl Sportu teď již bývalý obránce Atlétika Madrid.

Zdroje Sportu tvrdí, že si může ročně přijít až na 80 milionů korun. Hráčův agent Dalibor Lacina odmítl výši platu komentovat, nicméně sám přiznal, že jde o nejlepší kontrakt jeho klienta v kariéře.

„Tomášovo jméno se díky dlouholeté nadprůměrné výkonnosti etablovalo jako záruka spolehlivosti, proto i v tomto věku mohl uskutečnit takový kontrakt,“ uvedl s tím, že podepsal dvouletý kontrakt s roční opci.

S Atlétikem bych už víc nedokázal

Luxusní plat je podle bývalého reprezentanta jen jedním z více důvodů, proč se rozhodl odejít z Madridu, přestože byl ve španělské metropoli spokojený.

„Myslím si, že po předchozích úspěšných třech letech v Atlétiku už bych tam víc nedokázal. Španělská liga je jedna z nejlepších na světě, získal jsem s Atlétikem dvě trofeje (Evropskou ligu a Superpohár) a ještě jsem hrál v jednom finále (Španělský pohár),“ připomněl úspěchy ze sezony 2009/2010 a zároveň vyjádřil pochyby, že jsou „červenobílí“ schopni něco podobného zopakovat.

Takhle Tomáše Ujfalušiho představil Galatasaray na svých oficiálních stránkách.
Takhle Tomáše Ujfalušiho představil Galatasaray na svých oficiálních stránkách.

„Brankář De Gea odchází, Agüero chce jít pryč, Forlán i Reyes možná taky půjdou. I proto jsem se rozhodl, že vyzkouším něco nového. Galatasaray je nejuznávanější turecký klub. Mám šanci opět něco vyhrát, ať je to titul nebo domácí pohár. Navíc mě chtěl trenér Fatih Terim. To je pro každého hráče asi to nejdůležitější.“

Ujfaluši se netají tím, že se těší, až se potká v jednom týmu s Milanem Barošem. Že by jim byli turečtí novináři stále v patách se ale nebojí. „Myslím, že pokud někam zajdeme, budeme vědět kdy si to můžeme dovolit.“


:gallery:false:false:false

Pokud chcete vědět novinky dřív než ostatní, sledujte twitterové účty deníku Sport a jednotlivých redaktorů.

Sledujte twitterový účet Karla Häringa >>


 

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud