28. března 2009 • 13:58

Vlček plánuje návrat do Slavie

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Dny Stanislava Vlčka v belgickém klubu Anderlecht Brusel jsou nespíš sečteny. „Přestože mi nikdo zatím oficiálně nic neoznámil, vím, že opce ve smlouvě na příští sezonu nebude uplatněna a končím,“ přiznal v místních novinách La Derniere Heure.



Přízeň fanoušků od ledna loňského roku, kdy mezi populární fialky přišel, si získal plnými hrstmi, neboť střílel důležité góly. V letošním roce nasbíral ovšem pouze 110 minut, často se přeměňoval v 19. hráče sestavy, na něhož zbyla jen tribuna.

Trenér Ariel Jakobs přestal na jeho rychlých výpadech stavět. I když po vyléčení nabíral pozvolna tempo a v posledních duelech se dostal na hřiště i v základní sestavě, poznal, že se s ním už dále nepočítá.

Stanislav Vlček
Stanislav Vlček



O tom, kam povedou jeho sportovní kroky dál, má však jasno. Ve třiatřiceti se odloženým hráčem rozhodně necítí. „Jakmile se všechno dozvím oficiálně, obrátím se na Slavii, kde jsem vždycky vítán,“ hodlá se vrátit do červenobílých barev, kde prožil největší kariérový vzestup, který ho odrazil až do reprezentace s účastí na loňském mistrovství Evropy.

Zájem ze slávistické strany je. „Nebudu popírat, že jsme v jednání,“ připustil generální ředitel českého mistra Petr Doležal. „A dveře má skutečně u nás otevřené,“ vítá srdečně bývalého kapitána mužstva. „Ještě má rozhodně co říct jako fotbalista a vynikající střelec, ale počítáme s ním i v budoucnu,“ nabízí trvalejší spojení.

Když Anderlecht Brusel neuplatní opci, stane se Stanislav Vlček volným hráčem a může do nového působiště přejít bez finanční náhrady.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud