Jan Podroužek
22. května 2012 • 14:15

ČESKÝ FOTBAL: „Žolík“ vrací Kolín do třetí ligy. Chybí bodík!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě kousek. Nicotný krůček, pouhý bod, chybí Kolínu, aby se z divizní skupiny C vrátil po čtyřech sezonách zpátky do třetí ligy. Čtyři kola před koncem soutěže vede před Převýšovem a Velimí o 12 bodů, s prvním jmenovaným má přitom horší vzájemný zápas (0:2, 4:2), a tak musí ještě aspoň bodík pro jistotu uhrát. O víkendu hostí čtrnáctý Náchod.



„Věřím, že kýžený bod uhrajeme. Myslím, že těch bodů nasbíráme v posledních kolech ještě víc. Ale nechci nic zakřiknout, náš postup ještě není oficiálně stvrzený,“ říká Roman Veselý, trenér mužstva.

Cíl byl před sezonou jasný: Kolín chtěl postup, vrátit se do třetí ligy, kde chybí od sezony 2007/2008. Úkol má Veselého parta s předstihem skoro splněný. A pomohlo k tomu hlavně perfektní jaro. Z jedenácti zápasů vyhrála deset, jen na béčku Pardubic remizovala 2:2.

„Mužstvo hodnotím velice kladně. Odehráli jsme jarní část v obrovské pohodě, šli jsme za naším cílem a soupeře jsme válcovali v každém utkání. Vyústěním toho je náskok, který jsme ani nečekali, když po podzimu byla ztráta na první Převýšov bod,“ těší trenéra, který přišel do Kolína teprve v zimě po ukončení šestiletého angažmá ve Viktorii Žižkov, kde dělal i asistenta Martinu Pulpitovi u ligového áčka.

Za hlavní postavy týmu považuje Veselý útočníka Jana Štočka a brankáře Davida Čižinského. První jmenovaný je nejlepším střelcem soutěže s 26 brankami, druhý vychytal ve 26 zápasech 17 nul! „David je obrovská osobnost mančaftu. Ikona Kolína, která tu zažila druhou ligu. Honza je naproti tomu na hřišti někdy sobec, ale každopádně rozený útočník. Jsem rád, že máme takové hráče,“ pochvaluje si Veselý.

Kolínské angažmá je pro něj hlubokým seskokem, vyzdvihuje ale přátelské prostředí i skvělé fotbalové zázemí. „Jsem tu šťastný. Rád bych opět trénoval ligu, a to si s touhle partou můžu splnit.“ Třetí nejvyšší soutěž podle něj do Kolína patří. „Cítím, že bychom mohli hrát ještě o úroveň výš, než je ČFL. Ale záleží, co nám ukáže třetí liga a jaké budou ambice a strategie vedení,“ vypráví Veselý.

Do celku přicházel jako „postupový žolík“, jak ho označil klubový web. V trenérské kariéře vytáhnul o soutěž výš Ovčáry, juniorku Žižkova, v sezoně 2010/2011 postupoval s áčkem jako asistent do první ligy. Teď jede bývalý hráč Bohemians (1993-95) nahoru s Kolínem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud