21. června 2012 • 10:02

Druhý v soutěži Sportu: V Jirnech bych dal padesát gólů

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Báječnou sezonu má za sebou Jan Fíček. Kapitán divizního Meteoru dal za áčko třicet gólů, šest tref přidal za béčko v pražském přeboru. V součtu je z toho druhé místo ve střelecké soutěži Sportu za Markem Kinclem.



Jeho spolehlivost je obdivuhodná. Pro Fíčka je sezónním minimem, které označuje hranici úspěchu, 20 zásahů. Bilance za 8 roků v Meteoru je výmluvná: 257 mistrovských zápasů/217 gólů! Další už bude střílet v nových kopačkách od adidasu.

„Ceny jsou pěkné, ale o ně mi nešlo. Chtěl jsem dokázat, že pořád žiju a střílím góly,“ vypráví 33letý útočník.

„S Márou Kinclem nešlo soupeřit. Jeho výkon je vynikající, ale dost se projevilo, že hraje v Jirnech. Mají hodně standardních situací, kopou nejvíc penalt, na které ho spoluhráči pouštěli. Přemýšlel jsem, kolik gólů bych dal já, kdybych hrál v Jirnech. Jelikož jsem běhavější, vyšlo mi to na padesát,“ usmívá se Fíček.

I když v sezoně vynechal dva zápasy kvůli nemoci, dotáhl to na metu 30 gólů. „Vynahradil jsem si to za béčko, za které jsem dvě utkání stihnul, když je zájem, pomoc neodmítnu,“ říká Fíček.

Jeho slova potvrzuje i poslední start za rezervu. Fíček vyrazil do Polska na první utkání českého týmu na EURO proti Rusku. „V sobotu v osm ráno jsem přijel do Prahy a v devět byl sraz. Šel jsem rovnou do kabiny. Trochu jsem litoval, ale rozběhal jsem se a dal dva góly. Celkově to byla dobrá sezona, ale branek mělo být z mé strany víc, šance byly,“ drbe si hlavu muž, který poctivě sledoval pořadí ve střelecké tabulce.

„Kincl se v závěru utrhnul neskutečně, já tipoval na výhru Strejčka, který ale přišel o šest gólů kvůli kontumacím. V karlovarském přeboru jsou hokejové výsledky.

Naopak mě tolik nepřekvapilo, že se po přesunu do třetí ligy přestal prosazovat Glasnovič.“

Sám se výš nehrne, nabídky pravidelně odmítá. „Na Meteoru jsem spokojený, kluby to vědí, už mi ani moc nevolají,“ říká Fíček. „Třeba v příští sezoně zasáhneme do boje o postup. Teď jsme skončili čtvrtí, hráli jsme pohledný a moderní fotbal. Laťku určitě snižovat nechceme.“

Jan Fíček z Meteoru dává góly, ale troufne si i na takovéhle triky...
Jan Fíček z Meteoru dává góly, ale troufne si i na takovéhle triky...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud