21. dubna 2015 • 16:24

Štajner jde do krajského přeboru. Budu hrát za párek, usmívá se

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak slavné jméno by možná bral i leckterý prvoligový klub, jenže Jiří Štajner bude válet v libereckém krajském přeboru za Chrastavu! Premiérový zápas by měl odehrát zítra ve středu od 17.30 proti dvanáctému Košťálovu.



„Těším se,“ přiznává Jiří Štajner, který s Chrastavou už čtrnáct dnů trénuje, ale na první zápas musel počkat až po vyřízení všech potřebných „papírů“, k čemuž došlo dnes.

Když vloni skončil v Mladé Boleslavi, přestoupil do Neugersdorfu hrajícího pátou německou soutěž. Tam však na jaře předčasně skončil.

„Něco jsem jim tam i řekl, jak to tam funguje, tak jsme se oba dohodli, že skončím. Nemám zapotřebí tam jezdit pětkrát v týdnu, aby mě to tam nebavilo,“ říká svůj odchod z Německa.

A zamířil do Chrastavy, která jako nováček krajského přeboru usiluje o postup do divize. „Už nebyl čas shánět něco jiného a hlavně jsem chtěl jít někam blízko,“ vysvětluje Štajner.

37násobný reprezentant si tak může připadat, jako by se vrátil o téměř dvacet let zpátky v čase. Ze Slavie, se kterou zažil v roce 1996 čtvrtfinále Poháru UEFA, odešel do Louňovic, kde hrál v I. A třídě.

„Je to podobné. V nižších soutěžích je to víceméně všude stejné, takže nejdu do ničeho nového,“ směje se Štajner, který osm let hrál za Hannover bundesligu a s Libercem dvakrát slavil mistrovský titul.

„Akorát tady budu hrát za párek, ale to mně nevadí. Kdybych si chtěl ještě vydělávat fotbalem, nemusel jsem do Chrastavy jít,“ těší se Štajner na první zápas za nový tým, kde také působí jako odborný poradce bývalý kouč prvoligového Liberce Josef Petřík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud