15. srpna 2017 • 15:50

Benátky si přejí klidný závěr sezony, už na startu si ale užily nervák

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl získat tři body, ale nakonec byl rád trenér Pavel Jícha, když jeho Benátky na startu České fotbalové ligy vybojovaly v penaltovém rozsřelu doma druhý bod v bitvě s nováčkem z Brozan. Zápas po devadesáti minutách skončil 0:0 „Oddechl jsem si, když jsme penalty vyhráli,“ konstatoval kouč s tím, že jeho tým mohl vyhrát, ale také nemusel získat ani bod.



Benátky žijí v realitě, nestaví si žádné vzdušné zámky, že by se chtěly prát na špici s nejlepšími. Potrápit je, proč ne. Ale jinak? je cíl klubů jiný, konečně se po dvou letech bez nervů zachránit. Že by ale rozjezd do sezony byl zrovna klidný, na to musel trenér Jícha zapomenout. Když v úplném závěru trefily Brozany spojnici břevna a tyče, možná by se v něm krve nedořezal. Míč ale v síti neskončil a všichni si mohli oddechnout.

„Kluci pak měli trochu hlavy dole, tak jsem se je před penaltami snažil povzbuzovat a jsem rád, že jsme ten druhý bod získali. Tři by byli lepší, ale každý bod se počítá,“ usmál se kouč.

Jeho svěřenci se museli popasovat se soupeřem, který se soustředil hlavně na pozornou obranu. Spoléhal se na to, že mu vyjde nějaký brejk, případně udeří ze standardní situace. Benátky všechno nebezpečí ustály, v útoku ale míč do sítě také neprotlačily. Stejně jako hosté jednou zazvonily na brankovou konstrukci a to bylo na tři body málo.

„Možná tam byla nervozita z prvního zápasu sezony, věřím, že budeme hrát lépe,“ vidí prostor pro zlepšení kouč. "Když se dokážete prosadit proti soupeři, jehož všichni hráči brání, považuji to za největší úspěch," poznamenal trenér Benátek.

Ten do zápasu nasadil obě letní posily. V ofenzivě se pral skoro hodinu Mařík, v obraně pak odkopal celých devadesát minut Hakl. Tým se trenér snažil doplnit i o další hráče, jenže klub nejde cestou drahých nákupů.

Během léta v Benátkách skončili Šíma i Radosta, k tomu do divizního Meteoru utekl mladý Kamlach. Ten kouče Jíchu hodně zklamal. „Dali jsme mu šanci, pracovali s ním. Nečekali jsme, že zrovna on tohle udělá,“ neskrývá rozčarování trenér.

Nedá se nic dělat, mladík je pryč a Benátky se perou s realitou. Třeba v souboji s Brozany se kouč mohl spolehnout na tradiční oporu mezi tyčemi Lukáše Michňu. „Dvě penalty zneškodnil a třetí soupeř sám nedal. Je to naše penaltová jistota,“ pochvaloval si Jícha. Věří, že dvoubodový zisk týmu pomůže, uklidní se a jeho výkony se budou dál zlepšovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud