Jan Podroužek
24. srpna 2011 • 12:38

INSPEKTOR: V Soběslavi fotbal fanoušky nezajímá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snadná dostupnost, slušná podívaná, kvalitní zázemí, naproti tomu ale velmi slabá divácká kulisa – to je fotbal v Soběslavi. Do sedmitisícového jihočeského města se před sezonou vrátil krajský přebor, škoda jen, že to fanoušky moc nezajímá. Průměrně jich na domácí Rašelinu přijde sotva padesát.



Najít v Soběslavi stadion by zvládnul úplně každý. Stačí jet podél řeky pořád po hlavní silnici a na solidně vybavený areál určitě narazíte. Chybí jen trochu více prostoru k parkování. A ta řeka... Stadion leží v povodňové oblasti a už párkrát na to v minulosti zle doplatil.

Po poslední velké vodě ale proběhla jedna ze zásadních změn v soběslavském areálu: hned za moderní atletickou dráhou, která hřiště obíhá, vyrostla krásná montovaná tribuna pro 500 lidí, jež do prostředí skvěle zapadá.

Pro fanoušky jde o skvělý komfort na to, že klub hraje „pouze“ krajský přebor. Navíc byla v rohu sportoviště, hned vedle tribuny, vybudována i hala na squash, ke které patří hezká restaurace.

Za pouhou desetikorunu stráví fanda na fotbale v Soběslavi bezvadné odpoledne. Možná mu bude ale chybět klubový zpravodaj. Jestli totiž nemá internet, těžko si o tomto klubu dokáže sehnat informace jinak.

 

Řešíte nějak bídný zájem lidí v Soběslavi o fotbal?

„My se snažíme, udělalo se nové občerstvení, abychom divákům zvedli komfort, dáváme pozvánky do rozhlasů, přes internet. Máme poměrně slušné webové stránky, kde se leccos propaguje. Tady v Soběslavi je to ale asi trochu zakleté. Chybí i skalní fanoušci, kteří dřív chodili pravidelně. Poslední slušná návštěva, kterou si pamatuji, byla v minulé sezoně s Dobrou Vodou, když náš tým postupoval – asi 400 lidí.“

Roman Kačur, místopředseda FK Rašelina Soběslav

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud