18. května 2011 • 20:32

Střížkovská Bohemka jasně vyhrála ČFL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory dnešní porážce 1:2 v Králově Dvoře v utkání předehrávaného 34. kola se stali fotbalisté Bohemians Praha jistými vítězi ČFL. Pokud obdrží od ČMFS licenci potřebnou k účasti ve druhé lize, vrátí se od příštího ročníku do profesionálního fotbalu.



Lídrovi tabulky pomohla k definitivnímu prvenství ve třetí nejvyšší soutěži porážka druhé Mladé Boleslavi B 0:2 v Chomutově. Díky tomu mají střížkovští svěřenci trenéra Jaromíra Jindráčka nadále osmnáctibodový náskok. Do konce sezony zbývá pět kol, a tak už nemohou být předstiženi.

Průběh prvního poločasu nenasvědčoval tomu, že Bohemians Praha utrpí čtvrtou porážku v sezoně. Nigerijec Ibe a Grznár trefili břevno, po změně stran však domácí Busta a Šilhavý vstřelili dva góly hlavou. Za Bohemians Praha vyrovnal svým jedenáctým jarním gólem Ibe.

"Po porážce ani nemáme moc náladu oslavovat postup. Jednak se na naší prohře podepsal hodně hrbolatý terén, a také fakt, že už dlouho máme dostatečný náskok, takže hráči podléhají uspokojení. Postup jsme si však vybojovali zaslouženě. Měli jsme a máme v klubu profesionální podmínky, a tak vyhrát s přehledem ČFL bylo naší povinností," řekl ČTK Jindráček.

Černý den favoritů potvrdil třetí Písek, který v jihočeském derby podlehl doma 1:4 českobudějovické rezervě.

Velmi důležité vzájemné utkání o záchranu mezi béčky Liberce a Slavie vyhrál domácí Slovan 2:0. Mladí slávisté se tak ještě víc přiblížili sestupu do divize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud