3. března 2012 • 12:18

Blažek v ostré premiéře proti Ústí vychytal nulu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to v sobě má! Bývalý sparťanský gólman Jaromír Blažek ve své premiéře ve 2. lize obstál na výbornou. Jihlavě v zápase proti Ústí nad Labem pomohl udržet čisté konto a zápas tak nakonec skončil bezbrankovou remízou.

Fotbalisté Ústí nad Labem remizovali v 17. kole druhé ligy s Jihlavou 0:0. V čele tabulky tak mají před svým dnešním soupeřem nadále šestibodový náskok. Před ústeckou rekordní návštěvou sezony 2045 diváků si zkušený jihlavský brankář Jaromír Blažek se všemi ošemetnými situacemi poradil.


V Ústí nad Labem se v sobotu dopoledne hrál šlágr druholigového jara. Zápas dvou nejlepších týmů tabulky přilákal do ochozů 2045 diváků, nejvíce za poslední 3 roky.



"Byl to normální zápas, ve kterém jsem měl práci hlavně s centry při standardních situacích soupeře. Přímých střel na mě moc nešlo. Škoda, že náš tým ve druhém poločase přepustil iniciativu hráčům Ústí," řekl novinářům bývalý reprezentant Blažek, který v zimě přišel do Jihlavy z pražské Sparty.

Trenér Ústí Svatopluk Habanec měl značné potíže se sestavou, neboť šest domácích hráčů postihly před zápasem střevní problémy. "V šest ráno mi volal Dvořák, že leží, počítal jsem s ním do základní sestavy, ze které vypadl i zesláblý Benčík. Z marodů nastoupil Jablonský, další zůstali na lavičce. Za této situace jsem s remizou spokojený. Škoda, že se neujaly šance Valenty a Holka ve druhém poločase," uvedl Habanec.

V úvodu bylo aktivnější Ústí, na domácího gólmana Nováka mířila první střela až ve 24. minutě. Po půlhodině hry minul ústecký Holek na malém vápně Martykánovu přihrávku.

Standardní situace na obou stranách zůstaly nevyužity. Po přestávce mířila hlavička domácího Džubana do Blažkovy náruče, v 56. minutě nevyzrál jihlavský Mešanovič na gólmana Nováka.

Nápor vedoucího týmu tabulky poté zesílil. V 71. minutě promáchl ústecký zadák Valenta v jasné šanci před brankou Jihlavy další Martykánovu přihrávku, za čtyři minuty mířila Holkova střela nad břevno.

Ústí nad Labem - Jihlava 0:0
Rozhodčí: Nenadál - Slavík, Peřina. ŽK: Zeman - Gavrič, Velický. Diváci: 2045.
Ústí n. L.: R. Novák - Jablonský, Džuban (87. Vlk), Valenta, Zeman - Peterka, Martykán, Zachariáš, Lácha - Veverka, Holek. Trenér: Habanec.
Jihlava: Blažek - Obert, Halama, Komárek, Gavrič - Helísek (90. Veselý), Velický, Jungr, Kučera - Mešanovič, Sedláček (90. Karlík). Trenér: Pivarník.

Jaromír Blažek tvrdí, že s fotbalem po konci ve Spartě neskončí ani on, ani stoper Tomáš Řepka
Jaromír Blažek tvrdí, že s fotbalem po konci ve Spartě neskončí ani on, ani stoper Tomáš Řepka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud