6. května 2013 • 16:44

Nepochopitelný zkrat trenéra! Střídáním zkazil Žižkovu zápas

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho angažování k týmu druholigového Žižkova budilo rozpaky. A počínání italského kouče Giancarla Favarina v nedělním utkání se Znojmem (1:1) vyvolalo velký údiv. Právě nepochopitelný krok trenéra Viktorie měl velký podíl na tom, že domácí tým přišel o cenný skalp jednoho z top týmů soutěže.



„Moc se mi v tuto chvíli, několik minut po utkání ani nechce mluvit. Byl to vyhraný zápas a my o to přijdeme. Přitom mužstvo hrálo dobře. Tým mohu až na netaktický závěr pochválit,“ uvedl Giancarlo Favarin, který v průběhu jara nahradil Romana Nádvorníka.

Přitom v první řadě se Favarin měl zlobit sám na sebe. Žižkov nad favoritem díky penaltě od 8. minuty vedl a i když Znojmo jej v druhém poločase přehrávalo, měl zápas relativně pod kontrolou. Pak však do utkání rázně zasáhl Favarin. V 76. minutě vystřídal jediného útočníka Richarda Kaloda – a místo něj poslal na hřiště dalšího stopera Kaarla Kiidrona.


Estonský reprezentant se postavil mezi Pavla Bestu a Lukáše Bodečka, všichni tři stopeři se po sobě nechápavě dívali, co to má znamenat. Viktoria měla v tu chvíli na hřišti pět obránců, jenže sázka na catenaccio jí nevyšla. Nepochopitelný tah vnesl do její slušně fungující defenzivy zmatky, tři stopeři si spíš překáželi, než že by si pomáhali. Znojmo mělo okamžitě šanci a hned vzápětí se do dalšího sóla řítil útočník Adam Ševčík, kterého Besta složil jen za cenu červené karty.

Posledních deset minut se tak odehrálo na polovině domácích a Znojmo svůj drtivý tlak v 90. minutě zužitkovalo ve vyrovnání.

Být šéfem Viktorky, urazím za to střídání Favarinovi hlavu,“ prohlásil jeden z přítomných trenérů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud