19. října 2016 • 12:15

Martin Pulpit se vrací na scénu! Pokusí se pozvednout druholigové Vítkovice

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devětačtyřicetiletý Martin Pulpit se k trénování vrací po krátké přestávce. Ještě v úvodu sezony totiž vedl prvoligovou Příbram, ale po čtyřech kolech byl odvolán. Jeho dalším působištěm budou Vítkovice, kterým se v novém ročníku Fotbalové národní ligy vůbec nedaří a po sedmi porážkách v řadě skončil dosavadní trenér Roman West.



Vítkovický klub vstoupil do nového ročníku dvěma výhrami z prvních čtyř zápasů, ale poté se výsledky rapidně zhoršily a Vítkovice se po sedmi porážkách za sebou propadly až na předposlední místo tabulky. Vedení klubu tedy sáhlo k odvolání trenéra Romana Westa.

„Romanovi patří velký dík za jeho práci, kterou tady odvedl, pomohl klubu v jeho návratu do profesionální soutěže a zda bude v klubu pokračovat, záleží nyní na jeho rozhodnutí. My jsme se dostali do situace, kdy opravdu bylo potřeba situaci řešit, dát mužstvu nový impuls. Proto jsme se rozhodli pro změnu na trenérském postu,“ uvedl v oficiálním prohlášení sportovní ředitel Marek Pohorelli.

Zpátky do horní poloviny by měl Vítkovicím pomoci právě Pulpit, jenž místní prostředí dobře zná, protože zde trénoval na začátku své kariéry. „Sledoval jsem Vítkovice, jak hrají a také skutečnost, že tento klub mi historicky jako první dal příležitost trénovat druhou ligu, mi pomohlo v rozhodování. Nyní se nejdřív pokusím, abychom v závěru podzimu i při tom těžkém rozlosování získali nějaké body a mohli na jaře skutečně bojovat o udržení soutěže,“ řekl na klubovém webu svého nového mužstva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud