8. dubna 2018 • 20:30

„Zápasník“ Slepička rozhodl šlágr FNL: Kvůli tomu jsem se vracel

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážně to byla jen druhá liga? FNL má za sebou jeden z nejnapínavějších zápasů sezony: České Budějovice v nedělním šlágru prohrály s Příbramí 1:2. Poražení v bláznivém zápase zřejmě definitivně přišli o šanci na vstupenku o patro výš, zato vítězové si pojistili druhé postupové místo. Hrdina dne? Miroslav Slepička. Někdejší reprezentant, jenž prošel Spartou či Libercem a předloni si zkusil bojovou MMA, se podepsal pod rozhodující gól.



Běžela 90. minuta, když si Miroslav Slepička naběhl na zadní tyč a levačkou dorazil do sítě centr Jana Matouška. 2:1 pro Příbram, hotovo.

Fotbalový cestovatel ochutnal fotbal v Indii, popral se v MMA (vyhrál po pouhých 84 vteřinách), zkusil si amatérskou I.A třídu... A jeden kouzelný moment si 36letý útočník schoval na neděli: rozhodl třaskavý hit v Budějovicích, po kterém má Příbram zase o něco blíž k návratu do první ligy. Na třetí Hradec Králové a čtvrtý Třinec má po 21. kole už sedmibodový náskok – i díky pohotovému žolíkovi Slepičkovi, jenž se trefil potřetí za sebou.

„Kvůli tomu jsem se v zimě vracel do velkého fotbalu. Je mi trochu líto Budějovic, ale za nás jsem strašně rád, že jsme to zvládli,“ líčil Slepička. Pak se s reportéry rychle rozloučil: přes sklo na něj ťukali šťastní kumpáni, aby si s nimi šel vychutnat vítězný pokřik.

„Slepička, Zápotočný… To jsou moje děti, trénoval jsem je od deseti let. Lidi se Mírovi smějí a hulákají na něj: Ty zápasníku! Jenže on na sobě tvrdě pracuje, shodil pár kilo a hlavně dává góly,“ poklonil se Slepičkovi příbramský trenér Josef Csaplár.

Zápas prožíval hodně emotivně, pobíhal a poskakoval za postranní čarou. „Ale nebyl to vyloženě infarktový mač, takové bylo třeba sobotní derby Manchester City vs. Manchester United,“ vykládal Csaplár. „Cením si, že jsme do poslední chvíle šli za vítězstvím.“

Jeho tým v Budějovicích brzy vedl, ale hostitelé ve 30. minutě vyrovnali a začali dominovat. Jenže spálili nebo nedotáhli moře šancí – a místo remízového bodu po Slepičkově úderu last minute nakonec neměli vůbec nic. Dynamo ztrácí na rozjetou Příbram už dvanáct bodů, středočeská parta navíc má k dobru odloženou partii ve Varnsdorfu.

„Měli jsme vyhrát, obrovsky to mrzí,“ litoval budějovický záložník Filip Hašek, jenž vyrovnávacím gólem vykřesal Dynamu naději. Po zápase se v kabině stavil šéf Martin Vozábal, aby týmu poděkoval za povedený výkon, ale ani tohle gesto nemohlo utišit budějovickou bolest: sen o první lize se podle všeho minimálně o rok odkládá.

„I mně se těžko mluví, fotbalový bůh se k nám nepřiklání,“ pronesl budějovický asistent Jiří Lerch. „Postup jsme si prohráli už dřív, ne dneska s Příbramí.“ Pro úplnost: Dynamo naposledy vyhrálo loni v říjnu hit s Opavou, pak devětkrát v řadě ztratilo a propadlo se na nynější šesté místo.

„I tak jsem svoje kluky varoval před velkou kvalitou Budějovic, která se pak potvrdila,“ pravil Csaplár. „Byl to nádherný zápas přesahující úroveň FNL, pobavily oba týmy.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud