Michal Koštuřík
15. srpna 2018 • 18:30

Fanoušci Zbrojovky volají po konci Pivarníka. Klub raději řeší posily

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší soupeři vesele sčítají body, Zbrojovka inkasované góly. Favorit FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstoupil do nové sezony bídně. Čtyři kola, čtyři body a fanoušci se bouří. Proti majiteli Václavu Bartoňkovi i kouči Romanovi Pivarníkovi. Jeho odchod však podle zdrojů deníku Sport není na pořadu dne, vyšel by také klub pěkně draho. Dřív se spíš objeví nějaká posila. „Kádr nepovažujeme za uzavřený,“ potvrdil včera sportovní manažer Tomáš Požár. 



Hned tři celky dosud neztratily ani bod (Jihlava, Ústí nad Labem, České Budějovice), pět jich nepohrálo (ještě Hradec Králové a Varnsdorf). Brno, na druhou ligu velkoklub se solidním kádrem a jasnou postupovou ambicí, je nahoře jen ve statistice obdržených branek (8). Častěji inkasuje jen sousední Znojmo (10). „Hlavním problémem je defenzivní činnost mužstva a chyby v ní,“ uvedl manažer Tomáš Požár. Ztráta na nejlepší rychle narůstá.

Panika na Srbské? Zatím prý ne. Herní poklesky týmu se analyzují, hledá se cesta ke zlepšení. Do kádru se razantně sahat nebude, byť je možný příchod dalších posil. Hledá se hlavně tvořivý střední záložník. „V tuto chvíli nelze konkretizovat jména ani posty,“ sdělil Požár. Neměnné zůstává i složení realizačního týmu. Trenér Pivarník má dál důvěru bosse Bartoňka a logicky i Požára, jehož si do klubu po sestupové sezoně přímo vyžádal. Z této strany „dýka do zad“ nepřijde. Byť příznivci „flinty“ po změně volají.

Přijde jim, že se hra mužstva nikam neposouvá a že nepřehrává ani druholigové soky. Podle informací Sportu byla ve hře varianta, že se na pozici vedoucího mužstva posune bývalý útočník Petr Švancara a nahradí Libora Doška. Realizaci nápadu údajně zarazil kouč Pivarník. Švancara s klubem už delší čas spolupracuje v oblasti marketingu.

Zbrojovka zatím svalila jen nováčka z Chrudimi. Ve Vlašimi urvala v závěru remízu 2:2, když už prohrávala o dva góly. V prvním kole zaslouženě padla s Jihlavou (1:3) a v neděli selhala při bránění na Žižkově (2:3). Vzadu to skřípe, trefy letní posily Lukáše Magery nestačí na pravidelný přísun bodů. „Pokud dáme venku dvakrát dva góly a máme z toho pouze bod, nemůžeme pomýšlet na úspěch. Na tom je potřeba razantně zapracovat,“ dodal Požár.

V pátek přijde zásadní test – souboj s rozjetými Českými Budějovicemi. Ukáže se, jaká je reálná síla Brna. „Je zapotřebí, aby bránilo celé mužstvo, aby bylo do defenzivy kompaktní. V pěti lidech nejde vše ubránit,“ zdůraznil bek Pavel Eismann. „Je potřeba se rychle probudit a ještě přidat na bojovnosti a agresivitě. Fotbalovost máme, ale na prvním místě jsou právě ta bojovnost a agresivita. Obráceně to nikdy nefunguje,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud