26. listopadu 2020 • 17:41

Disciplinárka šetří Vyšehrad. Kvůli Rogozovi řeší regulérnost soutěže

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila řízení s druholigovým klubem Slavoj Vyšehrad. Podezírá ho z úplatkářství a narušení regulérnosti soutěže. Někdejší sportovní ředitel Vyšehradu Roman Rogoz je od října ve vazbě. Podle komise mohl pražský klub ovlivnit zápasy druhé ligy s Líšní, Chrudimí, Sokolovem a únorové přípravné utkání proti Motorletu.



„V návaznosti na rozhodnutí etické komise FAČR, která v tomto týdnu zahájila řízení se 17 osobami v případě podezření z úplatkářství, se disciplinární komise LFA rozhodla, že zahájí disciplinární řízení s klubem FC Slavoj Vyšehrad, který v důsledku jednání jednoho z obviněných, pana Romana Rogoze, mohl získat výhodu v podobě ovlivnění několika utkání působením rozhodčích. Tím mohla být narušena regulérnost těchto utkání a druhé nejvyšší soutěže v minulém soutěžním ročníku,“ uvedl předseda komise Richard Baček v tiskové zprávě.

V kauze údajného ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy a zpronevěry majetku plzeňského krajského fotbalového svazu obvinili vyšetřovatelé 20 lidí. Se 17 z nich zahájila ve středu disciplinární řízení etická komise FAČR, tři zbývající nejsou členy asociace. S verdiktem etická komise počká na závěry orgánů činných v trestním řízení.

„Řízení s fyzickými osobami celého případu je nyní plně v gesci etické komise FAČR. Naše disciplinární komise se bude zabývat případem samotného klubu, nicméně v celé věci budeme samozřejmě s etickou komisí úzce spolupracovat,“ doplnil Baček.

Nejvýše postavenou osobou v kauze je bývalý místopředseda FAČR Roman Berbr, jenž také působil v čele plzeňského krajského fotbalového svazu. Stejně jako Rogoz je ve vazbě.

Kandidatura na šéfa svazu? Uvažoval bych o ní, připustil Šmicer
Video se připravuje ...

Malík se rozohnil nad dopisem bývalého šéfa Živanic. Lže a vůbec ho neznám!
Video se připravuje ...

Naštvaný herec Nečas pálil ostře nejen do Berbra: Estébáci? Ať už táhnou, je mi z toho zle
Video se připravuje ...

Zvedněme fotbal z bahna, žádá Šmicer. Zaskočil ho vlažný postoj klubů
Video se připravuje ...

iSport podcast: Je “Fevoluce” naivní? Měla by chtít funkce a nezavrhovat rozhodčí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud