Michal Koštuřík
Premium
15. ledna 2022 • 13:45

Líšeň a postup? Žádný tlak, říká trenér. Jsme skromný klub, z práce na trénink

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nesestoupit, stabilizovat se ve druhé lize. Cíl, který mu dal po příchodu šéf klubu Karel Hladiš, povýšil Milan Valachovič (54) na boj o postup do nejvyšší soutěže. V minulé sezoně i v této. „Zázrak“ z Líšně žije dál, baráž je reálnou vidinou. „Kluci jdou z práce na trénink a nemají čas vymýšlet chujoviny,“ popisuje trenér kouzlo malého klubu s velkými výsledky.



Máš nabídku z první ligy? Jdi za snem a hodně štěstí! V Líšni nikoho nedrží na sílu, v zimě klub bez problémů uvolnil klíčové postavy Jakuba Kučeru (Hradec Králové) a Jana Silného (Jablonec). Trenér Milan Valachovič z toho nedělá vědu. „Počítali jsme, že se to stát může. Když hrajeme dva roky po sobě dobře a nahoře, někdo nás sleduje,“ přijímá oslabení s nadhledem.

Na rovinu, máte v hlavě baráž?
„Určitě nejsme nikam tlačeni. Jdeme na zápas a chceme ho vyhrát. A když se vám to daří, body se sčítají. Je to jednoduché. (úsměv) Žádné dlouhodobé cíle si nestavíme. Myslím, že i letos by se nám měly vyhnout starosti se záchranou. Víte, když Líšeň postoupila do druhé ligy, byly podmínky pro hráče nastavené tak, že by se mohlo i sestoupit. Etablovat se v soutěži bylo přání. Zatím se to daří, už čtvrtým rokem.“

Ale každý člověk by měl mít co nejvyšší ambice, ne?
„Máme je, jsme ambiciózní. Samozřejmě chceme být první, co nejlepší. Ale přehnaně o tom nemluvíme a nedáváme to najevo. Snažíme se profilovat jako skromnější klub bez velkohubých prohlášení.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud