8. srpna 2010 • 17:25

Kladno doma nezklamalo, jasně přehrálo Čáslav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté exligového Kladna zvládli úvodní domácí duel druhé ligy na výbornou a Čáslav přehráli hladce 3:0. Skvěle se uvedla čerstvá posila z Ostravy Petr Wojnar, který vstřelil druhý gól domácího týmu.



Ve svižném úvodu se poprvé představil Wojnar přesnou přihrávkou na Zachariáše, ten zkusil udělat kličku gólmanovi Bártovi, ale míč skončil v rukavicích brankáře.

Po půlhodině hry zafungovala spolupráce stejné kladenské dvojice znovu na výbornou a Zachariáš tentokrát nedal Bártovi šanci střelou pod břevno.

Čáslav vstoupila do druhého poločasu aktivněji a domácí gólman Pavlík zanedlouho konečky prstů vytáhl Fikejzův lob. Když hosté neproměnili ani brejk tří na jednoho, udeřilo na druhé straně.

Kladenský Michal Zachariáš překonal brankáře Čáslavi Michala Bártu Kladenský Michal Zachariáš překonal brankáře Čáslavi Michala BártuFoto Michal Beránek (Sport)

Hosty oslabené o vyloučeného Dragouna překvapil střelou z 25 metrů Wojnar, skóre završil hned o minutu později Mašanský hlavičkou přesně do horního rohu čáslavské branky.

Žižkov vyhrál ve Znojmě

Fotbalisté Znojma po úvodní porážce 0:1 se Spartou Praha B prohráli stejným výsledkem i ve 2. kole druhé ligy doma s Viktorií Žižkov. O jediný gól zápasu se po půlhodině hry postaral Markovič.

Žižkov mohl jít do vedení již po pěti minutách, ovšem Novotného pokus vykopl z prázdné branky bulharský obránce Jonov. Znojmo se oklepalo a zahrozilo, Pražany však podržel brankář Vaclík.

Ze znojemského náporu však paradoxně vyplynula branková šance Žižkova. Novotný táhl rychlý brejk, vysunul kolmicí Markoviče a ten se nemýlil.

Znojmo se po zbytek zápasu tlačilo za vyrovnáním a vypracovalo si několik dobrých šancí, ovšem v brance hostů zářil reprezentant do 21 let Vaclík, který vychytal i sólo Látala.

Nováček z Varnsdorfu poprvé bodoval

Fotbalisté Varnsdorfu si připsali první druholigové body v historii. Nováček soutěže po úvodní porážce v Jihlavě dnes v 2. kole doma porazil Třinec 2:0. O premiérovou trefu týmu v druhé lize se postarala posila z ligového Ústí nad Labem Pavlo Rudnickij, po změně stran zvýšil Jiří Procházka.

Varnsdorf byl v utkání aktivnější, ale do vedení mohl jít Třinec. Ve 21. minutě střílel Doležal, ovšem domácí brankář Porcal, který je v týmu na hostování z Ústí nad Labem, míč zázračně chytil.

Místo toho přišel gól na druhé straně. Rudnickij si naběhl na přízemní centr Davida Procházky a poslal míč přesně k tyči. Ukrajinský fotbalista byl také u druhého gólu, když po hodině hry předložil míč před branku Jiřímu Procházkovi a ten se nemýlil.

Varnsdorf - Třinec 2:0 (1:0)
Branky:
34. Rudnickij, 58. J. Procházka. Rozhodčí: Jílek - Jiřík, Vnuk. ŽK: Hyka - Rehák. Diváci: 1230.
Varnsdorf: Porcal - Hyka, Hozda, Pimpara, Stehlík - Koblížek, Chod, Kotiš, D. Procházka (85. Mach) - Rudnickij (78. Kulhánek), J. Procházka (75. Čemba). Trenér: Busta.
Třinec: Lipčák - Lisický (77. Hupka), Kuděla, Rehák, Cihlář - Malíř, Karlík (46. Hanus), Ceplák, Joukl (77. Maroši) - Onuchukwu, Doležal. Trenér: Dembinný.

SK Kladno - FC Zenit Čáslav 3:0 (1:0)
Branky:
31. Zachariáš, 84. Wojnar, 85. Mašanský. Rozhodčí: Bílek - Lhoták, Ubias. ŽK: Holub, Mašanský, Hajník - Racko, Fikejz, Prášil, Dragoun, Kopic, Kunášek. ČK: 76. Dragoun. Diváci: 1055.
Kladno: Pavlík - Procházka, Coufal, Hyský, Hajník - Bartoš, Holub, Wojnar (89. Trantina), Cigánek (86. Kabele) - Zachariáš (80. Hlava), Mašanský. Trenér: Hejkal.
Čáslav: Bárta - Kotrba (46. Špidlen), Haniak, Dragoun, Růžička - Racko, Prášil, Bartl (63. Kazár), Kunášek - Fikejz (80. Breite), Kopic. Trenér: Malura.

Znojmo - Viktoria Žižkov 0:1 (0:1)
Branka:
31. Markovič. Rozhodčí: Hájek - Dobrovolný, Kocián. ŽK: Schneider, Podzemský - Kučera, Čermák, Markovič. Diváci: 2115.
Znojmo: Hrubý - Soukup, Jonov, Mička, Šilinger - Krhut (81. Trnovec), Podzemský, Schneider - Zapaleč, Minarek, Kováč (57. Látal). Trenér: Smrček.
Žižkov: Vaclík - Kučera, Bodeček, Kropík, Mojta - Houžvička, Procházka, Novotný (78. Folprecht), Rabiňák (63. Čermák) - Bořil (70. Zawada), Markovič. Trenér: Pulpit.

Zápasy Vlašim - Most a Sezimovo Ústí - Sparta B byly kvůli nezpůsobilému terénu odloženy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud