2. března 2016 • 21:25

Matějů o prvním gólu za Plzeň: Tohle nedat by nebylo dobré

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Aleš Matějů premiérovým soutěžním gólem za Plzeň přispěl k výhře 4:2 nad Olomoucí v úvodním domácím čtvrtfinále MOL Cupu. Devatenáctiletý fotbalista přiznal, že pro jeho psychiku byla první branka v novém klubu hodně důležitá.



Matějů, který přišel do Plzně před sezonou z Příbrami, si užil gólovou radost ve třináctém soutěžním zápase. "Už jsem si říkal, že bych konečně mohl nějaký gól dát, protože šancí už bylo dost. Kdybych tohle nedal, tak by to nebylo dobré ani pro mou psychiku. Jsem rád, že to tam spadlo," řekl Matějů po utkání novinářům.

"Pocity jsou skvělé, protože to je první gól v novém týmu téměř po půl roce. Samozřejmě to potěší, ale doufám, že to nebude poslední gól a přidám třeba ještě nějaký v lize," doplnil reprezentant do 21 let.

Ve Štruncových sadech v desáté minutě otevřel skóre, když si z levé strany sám rozjel akci a po narážečce s Tomášem Hořavou zblízka propálil brankáře Štěpána Spurného. "Tomáš Hořava mi to dal z jedničky, já se ocitnul sám před gólmanem a pak už jsem to jenom dával," popsal svou trefu Matějů.

Michal Ordoš vlevo z Olomouce a Tomáš Hořava z Plzně
Michal Ordoš vlevo z Olomouce a Tomáš Hořava z Plzně

Přestože v Plzni zatím dostával šanci na pravé straně defenzivy, proti Olomouci nastoupil na opačné straně, která obvykle patří Davidu Limberskému. "Já už jsem hrával kdysi v Příbrami zleva, nebylo to pro mě nic nového. Byla to sice trošku změna, ale pak jsem si na to docela zvyknul a už to bylo v pohodě," konstatoval příbramský odchovanec.

Úřadující mistr na jaře vyhrál i čtvrtý soutěžní duel, ale s řadou obvyklých náhradníků dnes poprvé vstřelil víc než dvě branky. "V tomhle zápase jsme předvedli, že fotbal furt hrát umíme, a snad to nebude poslední zápas, kdy takhle přehrajeme soupeře a vstřelíme tolik branek," přál si Matějů.

"Kluci, kteří nastoupili po delší době, ukázali, že týmu mají pořád co dát. Hráli výborně a je to i jejich zásluha. Řekli jsme si, že to nejde hrát jako proti Slovácku (2:1) nebo Teplicím (1:0). Tak jsme na tom trochu zapracovali a v tomhle zápase to bylo znát," dodal plzeňský obránce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud