14. března 2018 • 21:33

Páník po premiéře: Nejhorší scénář. Šetřil Baroše, ocenil válečníka Filla

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na seznámení s novým týmem měl jen pár dní. A hned s ním vlétl do čtvrtfinále MOL Cupu. Trenér Bohumil Páník debutoval na lavičce Baníku Ostrava v Mladé Boleslavi, jeho premiéra skončila vyřazením po penaltovém rozstřelu (1:2). Páník se ale snažil najít na utkání pozitiva.



Góly

Domácí: 65. Přikryl

Hosté: 62. Hrubý

Sestavy

Domácí: Polaček – Pauschek, Takács, Chaluš, Křapka – Jánoš (C), Matějovský (42. Hubínek) – Ladra (84. Valenta), Kateřiňák, Konaté (64. Přikryl) – Mebrahtu

Hosté: Budinský – Breda, Procházka, Azackij, Fleišman – Hlinka (72. Jirásek), Fillo, Hrubý, Diop (75. Laštůvka) – De Azevedo, Baroš (C) (59. Poznar)

Karty

Domácí: Mebrahtu (č), Jánoš

Hosté: Procházka, Hlinka, Diop, Budnský (č)

Rozhodčí

Jan Machálek – Vít Melichar, Jan Petřík

Stadion

Adidas Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

1021 diváků

„Pro nás nejhorší scénář. Zápas šel až do prodloužení, sebralo nám to síly, v sobotu máme mistrovské utkání. Nepostoupili jsme, ale vše zlé je pro něco dobré a budeme mít víc času, abychom se koncentrovali na ligu,“ hodnotil svou premiéru Páník.

Baníku přitom hrál průběh utkání do not. Boleslav hrála už od 8. minuty v oslabení, protože byl po úderu loktem do obličeje Martina Filla vyloučen Golgol Mebrahtu. Ostravští se ale těžko prosazovali.

Smutek ostravských fotbalistů po vyřazení ve čtvrtfinále Mol Cupu
Smutek ostravských fotbalistů po vyřazení ve čtvrtfinále Mol Cupu

„Domácí to dobře zatáhli, zahustili. Mají dva rázné, vysoké stopery. My jsme je dobývali, ale musíte mít zabezpečená i zadní vrátky. Bohužel to mužstvo nemá až takové možnosti, ano, je tu Milan Baroš, to je střelec, ale ostatní za ním pokulhávají. Ale i z hlediska dalšího ligového kola jsme ho nechali hrát jen šedesát minut. Spíš nás zajímá, jak bude vypadat v sobotu proti Dukle,“ poznamenal Páník k neúčinnému dobývání svého mužstva.

Snažil se hledat pozitiva. „Jsem potěšený z výkonu některých hráčů, to v Jablonci nebylo. Aspoň to je pozitivní. Mužstvo neodehrálo špatný zápas. Je jasné, že jsme hráli o jednoho víc, ale i to je někdy těžší než proti kompletnímu týmu. Domácí běhali, jsou na vysoké technické úrovni. Nám to dělalo někdy problémy. Gratuluju Boleslavi k postupu,“ řekl ostravský kouč.

Konkrétně vyzdvihl Martina Filla, jemuž Mebrahtu roztrhl obočí a pak musel hrát s obvazem na hlavě. Navíc pak do rány dostal i míčem. „Je to válečník, rozbitá hlava, ale nechtěl dolů, chtěl hrát. To je pozitivní hráč, který do toho jde na maximum. Doufám, že chytá formu, kterou měl v Teplicích,“ potěšilo Páníka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud