27. dubna 2018 • 13:45

Finále poháru na Spartě? Dohoda Pelty s Tvrdíkem padla, vyhrála Boleslav

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne na Spartě, jak se zdálo v první chvíli, a co vyplývalo z tweetu šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka. Finále MOL Cupu mezi „sešívanými“ a Jabloncem proběhne „na půl cesty“ v Mladé Boleslavi. Na tomto stadionu už se jedno finále konalo – v roce 2015 mezi Slovanem Liberec a Jabloncem.



Bylo kolem toho hodně živo. Téma: Místo konání pohárového finále. Vedení Slavie mělo svou představu, její nejvyšší představitel Jaroslav Tvrdík dokonce udělal jakousi „předdohodu“ s Miroslavem Peltou, předsedou Jablonce. Shodli se na Spartě.

„... zvedl jsem telefon, pogratuloval vašemu předsedovi a zeptal se ho, kde chcete hrát. Pan Pelta mi sdělil, že na Spartě. Plně jsem tento návrh podpořil a pana předsedu Malíka informoval o shodě obou klubů...“ odvětil mimo jiné Jaroslav Tvrdík na Twitteru na narážku jabloneckého tiskového mluvčího Martina Bergmana, že když se nerozhodne podle Tvrdíka, začne slávistický šéf vyhrožovat tím, že CEFC přestane podporovat český fotbal.

Karetní mariáš na severu Čech, podívejte se na 13 karetních trestů z utkání Liberce se Slavií
Karetní mariáš na severu Čech, podívejte se na 13 karetních trestů z utkání Liberce se Slavií

Domluva mezi Tvrdíkem a Peltou ale v jednu chvíli moc nesouhlasila s vyjádřením člena představenstva „sešívaných“ Tomáše Syrovátky.

„SK Slavia navrhuje pro konání finále poháru stadiony Strahov, Eden, Teplice či Plzeň,“ napsal. „Pelta s Jabloncem lobbují pro Letnou. Věříme, že vyhraje rozum,“ přidal dovětek, který si zásadně odporoval se shodou Pelty s Tvrdíkem.

„V klubu sladění jsme. Byli jsme informováni, že k finále na Spartě má výhrady Policie ČR a souhlas zatím nedalo vedení Sparty. Proto jsme navrhovali jiná, pro fanoušky obou klubů vhodná řešení,“ vysvětloval to pak slávistický šéf.

V pátek nicméně padlo definitivní rozhodnutí, že hrát se bude v Mladé Boleslavi, tedy na místě, kde už před třemi roky Jablonec zažil jedno finálové zklamání. Tehdy ho Slovan Liberec porazil na penalty.

Teď má možnost si spravit chuť proti Slavii. Ale i ta má motivaci. Domácí pohár nevyhrála už šestnáct let.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud