15. listopadu 2018 • 19:11

Olomouc je ve čtvrtfinále poháru. Slaví i Liberec, za který rozhodl Potočný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce v osmifinále MOL Cupu doma porazili Zlín 2:1 a postoupili do čtvrtfinále pohárové soutěže. Sigma rozhodla zápas s moravským rivalem mezi 75. a 79. minutou, kdy skórovali Šimon Falta z přímého kopu a Jakub Plšek z penalty. Ve třetí minutě nastavení už pouze snížil Alexander Jakubov. Postup dál slaví i Liberec, který doma zvítězil nad Slováckem 1:0. Na lavičce hostů nevyšla premiéra kouči Svědíkovi.



Utkání hrané v komorní atmosféře málem dostalo zajímavou zápletku již v sedmé minutě, kdy domácí obránce Jemelka odkopl míč z brankové čáry před Beauguelem až v poslední možné chvíli. Olomouc poté převzala iniciativu, z čehož pramenila velká šance v 19. minutě. Dvořák ale ve skluzu v ideální pozici mířil vedle. V průběhu první půle si pak obě mužstva vytvořila ještě po dvou větších šancích, využít se jim je ale nepovedlo.

Ve druhém dějství se oba celky dlouho soustředily především na poctivou obranu a do útoku se pouštěly v nedostatečném počtu hráčů. To platilo až do 67. minuty, kdy předvedli pěknou akci domácí, ale po Zahradníčkově centru zakončil Yunis ve skluzu pouze nad branku.

Skóre otevřel až v 75. minutě Falta povedeným pokusem z přímého kopu přes zeď. O čtyři minuty později byl v šestnáctce faulován Yunis a Plšek z penalty poslal míč po zemi na opačnou stranu, než skákal brankář Dostál.

"Ševcům" se v závěru do většího tlaku nepodařilo dostat, přesto alespoň zmírnili porážku, když Jakubov doklepl míč do sítě po závaru v pokutovém území. Rozhodčí Nenadál ale hned po kontaktní brance zápas ukončil.

O postupu Liberce rozhodl Potočný

Hráči Liberce v osmifinále MOL Cupu doma porazili Slovácko 1:0 gólem Romana Potočného už ze třetí minuty a jsou dalším čtvrtfinalistou pohárové soutěže. Na lavičce týmu z Uherského Hradiště nevyšla soutěžní premiéra novému trenérovi Martinu Svědíkovi. Zápas skončil stejným výsledkem jako sobotní prvoligové měření sil.

Slovanu skvěle vyšel začátek. Ve třetí minutě Koscelník nacentroval do šestnáctky a Potočný razantní hlavičkou překonal brankáře Trmala. Ve zbytku první půle už diváci mnoho velkých šancí neviděli. Petrovu ránu si pohlídal liberecký gólman Nguyen, nepřesně mířili Potočný i hostující Havlík.

Ve druhém poločase vyslal dvě střely domácí Oscar, ale Trmal ani s jedním pokusem neměl větší problémy. Slibný protiútok Slovácka pak Petr pokazil nepřesnou ranou. V 69. minutě mohl přidat libereckou pojistku Pešek, který přes špatné zpracování ještě dokázal ve skluzu vystřelit, ale brankáře nepřekonal.

Domácí soupeře do větší šance na vyrovnání nepustili a ukázali současnou sílu v defenzivě. Liberečtí v posledních osmi soutěžních zápasech pouze jednou inkasovali při domácí porážce 0:1 se Slavií.

Osmifinále fotbalového poháru MOL Cupu:

Sigma Olomouc – Fastav Zlín 2:1 (0:0)

Branky: 75. Falta, 79. Plšek z pen. - 90.+3 Jakubov. Rozhodčí: Nenadál - Caletka, Antoníček. ŽK: Yunis, Kalvach - Gajič, Dostál, Bačo. Diváci: 2335.

Olomouc: Buchta - Sladký, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (90. Manzia), Dvořák (69. Texl), Kalvach, Houska, Falta - Plšek, Nešpor (27. Yunis). Trenér: Jílek.

Zlín: Dostál - Štěpánek, Bačo, Gajič - Matějov, Podio, Holík (77. Vyhnal), Jiráček, Bartošák - Beauguel, Hronek (84. Jakubov). Trenér: Bílek.

Slovan Liberec – 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 3. Potočný. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Petřík. ŽK: Juroška, Krejčí (oba Slovácko). Diváci: 999.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný, Oscar (56. Oršula), Breite, Pešek - Nešický (83. Mikula) - Aarons (64. Pázler). Trenér: Hornyák.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Krejčí, Hofmann, Juroška - Kalabiška (59. Kuchta), Havlík, Daníček, Petr (77. Rezek), Navrátil - Zajíc (68. Kubala) Trenér: Svědík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud