22. května 2019 • 21:09

Triumf Slavie v poháru? Naděje pro Spartu, Jablonec se vyhne baráži o EL

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězství Slavie ve finále MOL Cupu nad Baníkem Ostrava (2:0) zvýšilo naděje Sparty na přímý postup do základní skupiny Evropské ligy. Letenským momentálně k přímé účasti chybí už jen to, aby Arsenal ve finále Evropské ligy porazil Chelsea. Jistotu vyhnutí se baráži o Evropskou ligu má Jablonec, který půjde ze čtvrtého místa do 2. předkola této soutěže. Naopak Ostravané musí doufat, že se do baráže v posledním kole probojuje a bude proti lepšímu z dvojice Boleslav, Zlín úspěšný.



Fotbalisté Slavie obhájili vítězství v domácím poháru. Pražané ve finále MOL Cupu v Olomouci porazili Ostravu 2:0 a poprvé v samostatné historii a po 77 letech získali double. Tím, že v neděli červenobílí po bezbrankové remíze na hřišti Baníku oslavili ligový titul, pomohli ostatním českým klubům v jejich cestě do pohárové Evropy.

Triumf Slavie znamená, že čtvrtý tým ligy Jablonec má jistotu startu v kvalifikaci Evropské ligy. Kvalifikační utkání o Evropskou ligu si v nejvyšší soutěži s vítězem skupiny o Evropu zahraje pátý celek, jímž bude Liberec, nebo Ostrava.

V případě vítězství Arsenalu ve finále Evropské ligy se třetí tým z ligy, kterým je Sparta, dostane přímo do skupiny Evropské ligy.

Co znamená triumf Slavie pro české kluby v Evropě

1. Pro Slavii se nic nemění. Coby už jistý mistr ligy půjde do 4. předkola Ligy mistrů (a má tak jistotu minimálně základní skupiny EL).

2. Jablonec jako čtvrtý tým F:L má jistotu 2. předkola EL, baráži s vítězem prostřední skupiny (Mladá Boleslav/Zlín) o Evropu se vyhne. Tu si zahraje pátý tým ligy, tedy Baník, nebo Liberec. Její vítěz půjde do 2. předkola EL.

3. Sparta jako třetí tým F:L posílí naději, že půjde přímo do základní skupiny EL – to ovšem pouze v případě, že Arsenal ve finále této soutěže (29. 5.) porazí Chelsea.

4. Baník jako poražený finalista MOL Cupu nemá nárok na žádnou účast v pohárech.

Baník - Slavia: Náhradník Baroš je za protesty vyloučen!
Video se připravuje ...

Baník - Slavia: Procházka letmo zatáhl Ngadea, Souček proměňuje penaltu! 0:1
Video se připravuje ...

Základní sestava Slavie pro finále MOL Cupu
Základní sestava Slavie pro finále MOL Cupu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud