30. října 2019 • 16:25

Plzeň se trápila v Chlumci, vyhrála až v prodloužení. Krmenčík dal hattrick

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekané trápení, ale nakonec postup. Fotbalisté Plzně vyřadili v osmifinále MOL Cupu třetiligový Chlumec nad Cidlinou, na jeho hřišti po prodloužení vyhráli 4:3. Viktoria ještě v sedmdesáté minutě prohrávala 0:2, nepříznivý vývoj se jí však povedlo otočit. Domácí ještě dokázali srovnat, v prodloužení ovšem o postupu hostů rozhodl střídající Michael Krmenčík, který zaznamenal hattrick.



Plzeňský trenér Vrba udělal v základní sestavě šest změn oproti úvodní jedenáctce z nedělního ligového šlágru s vedoucí Slavií. Brankář Kozáčik, který nastoupil teprve v druhém soutěžním utkání sezony, poprvé inkasoval ve 20. minutě od Bastina a domácí útočník zvýšil na začátku druhého poločasu na 2:0.

Hráči Viktorie dlouho nedokázali vyzrát na chlumeckého gólmana Petra. Jeho neprůstřelnost ukončil až náhradník Krmenčík, jenž se prosadil slepenými góly v 74. a 75. minutě. Když po chvíli otočil skóre Pernica, zdálo se, že Plzeň už si závěr pohlídá, jenže v 89. minutě Labík po Kozáčikově zaváhání zařídil domácím prodloužení.

Hráči třetiligového Chlumce nad Cidlinou sahali po senzaci
Hráči třetiligového Chlumce nad Cidlinou sahali po senzaci

V první části gól nepadl, ale v té druhé favorit přece jenom rozhodl. Pernica ve 108. minutě napálil břevno a dorážející Krmenčík hlavou završil hattrick. Chlumec, který v tomto ročníku poháru vyřadil Příbram a Bohemians 1905, tak nebyl daleko od skalpu dalšího celku z nejvyšší soutěže.

Mezi nejlepší osmičku MOL Cupu se dostala i Mladá Boleslav, když doma po obratu zdolala Zlín 3:1. "Ševce" bez většiny opor poslal do vedení v 19. minutě Fantiš, domácí odpověděli těsně před pauzou brankou Tatajeva. Druhé dějství už patřilo favorizovaným Středočechům. V 66. minutě se prosadil Komličenko a nejlepší ligový kanonýr ještě v nastavení připravil pojistku Ladrovi.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Chlumec nad Cidlinou - Viktoria Plzeň 3:4 po prodl. (3:3, 1:0)
Branky: 20. a 48. Bastin, 89. Labík - 74., 75. a 108. Krmenčík, 83. Pernica. Rozhodčí: Berka - Hock, Melichar.

Sestava Plzně: Kozáčik - Hubník, Pernica, Hejda, Hloušek - Procházka, Hořava (107. Kalvach) - Kayamba, Janošek (70. Chorý), Mihálik (57. Limberský) - Beauguel (57. Krmenčík). Trenér: Vrba.

FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 3:1 (1:1)
Branky: 45. Tatajev, 66. Komličenko, 90.+2 Ladra - 19. Fantiš. Rozhodčí: Marek - Hájek, Dobrovolný.

M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek - Budínský (85. Auer), Hubínek, Matějovský, Ladra - Mešanovič (62. Ewerton), Komličenko. Trenér: Weber.

Zlín: Šiška - Cedidla, Buchta, Kolář (85. Pejša) - Matejov, Fantiš, Podio, Bartošák - Janetzký (76. Hrdlička), Železník, Nečas (71. Gettler). Trenér: Kameník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud