31. října 2019 • 10:25

Slavia řešila pohárový konec hned ve vlaku: My si šli zahrát, oni vyhrát

Autor: krm, mik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle soutěž byla v poslední době její. Slavia od příchodu trenérského týmu Jindřicha Trpišovského neprohrála v MOL Cupu jediný zápas, úspěšně jich zvládla devět v řadě. A proto dvakrát za sebou získala trofej. Až včera v Ostravě se jízda zasekla. „Když to trochu zjednoduším, my jsme si šli zahrát a Baník vyhrát. Podle toho to taky dopadlo,“ uznal kriticky asistent kouče Pražanů Jaroslav Köstl. Ligový lídr padl 0:2 v prodloužení a je ze hry o obhajobu.



O víkendu Slavia zvládla sledovaný zápas v Plzni, svůj náskok v čele ligy zvýšila už na devět bodů. Není pochyb o tom, že na české scéně aktuálně neohroženě vládne. Vždyť poslední porážka Součka a spol. s tuzemským soupeřem byla až do včerejška víc než půlroku stará. Obměněná sestava po velké bitvě na Chelsea 21. dubna nezvládla duel ve Zlíně. A i teď v Ostravě vzhledem k nabitému programu dostali šanci hráči širšího kádru.

„Jenže ji nevyužili. Nepodali nadstandardní výkon. Dlouho jsem nás takhle hrát neviděl,“ zlobil se brankář Ondřej Kolář. „V našem výkonu nebyl pomyslný oheň, který Baník od začátku měl. Když se podívám na Fleišmana a ostatní hráče – od začátku šli za postupem. U našich hráčů to chybělo,“ přidal Trpišovského asistent Köstl.

Proti utkání v Plzni od začátku nastoupilo osm jiných hráčů. A třeba stabilní opory Souček, Bořil nebo Olayinka odpočívaly úplně mimo nominaci. Köstl proto špatný výkon nechtěl omlouvat vysokým počtem zápasů. „Na hřišti byli hráči, kteří ani tolik nehrají. Nemyslím, že by byl problém v kondici. Jednoduše jsme k tomu nepřistoupili dobře a je to na zamyšlení. Mrzí nás to,“ podotkl.

Nepovedený pohárový zápas si slávisté rozebírali už ve vlaku z Ostravy
Nepovedený pohárový zápas si slávisté rozebírali už ve vlaku z Ostravy

Náhradníci podle něj nabídnutou příležitost příliš nevyužili. „Nemůžeme se na nic vymlouvat. Všichni hráči jsou plnohodnotnými členy kádru. Když hrajeme tréninkové zápasy, vypadají dobře. Někteří to teď bohužel nepotvrdili.“

Slavia tak zůstává ve hře už „jen“ v české lize a v Champions League. Do příští reprezentační přestávky ji však ještě čekají tři duely v deseti dnech, včetně očekávaného mače v Barceloně. „Je to zásah do sezony, pohár pro nás byl důležitý. Teď v sobotu změny určitě zase nastanou,“ poznamenal Köstl k pomyslné odvetě. Pražané se totiž s Baníkem utkají znovu, tentokrát o ligové body v Edenu.

A přípravu začali už ve středu večer na cestě z Ostravy. Člen klubového představenstva Tomáš Syrovátka na Twitteru zveřejnil fotografii, kde kouč Trpišovský ukazuje hráčům, co bylo špatně.

„Je třeba pogratulovat Baníku k postupu, byl hladovější. Trenéři nelení a ve vlaku zápas podrobně rozebírají u videa. Jen ten, kdo si uvědomí vlastní chyby, se může zlepšit,“ napsal Syrovátka. Zahájí Slavia o víkendu novou šňůru domácí neporazitelnosti?

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud