17. března 2021 • 18:23

Sparta - Baník 1:0. Čtvrtfinále vystřelil z penalty Hancko, Kaloč nedohrál

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
71
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty porazili v osmifinále domácího poháru Baník Ostrava 1:0. O vítězství obhájce trofeje rozhodl v 89. minutě obránce Dávid Hancko z penalty, které předcházelo vyloučení záložníka Filipa Kaloče, který viděl druhou žlutou kartu.



Góly

Domácí: 89. Hancko

Hosté:

Sestavy

Domácí: Heča – Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek – Pavelka (87. Trávník), L. Krejčí ml. – Hložek, Dočkal (75. Karabec), Plavšić – Kozák (66. Sáček)

Hosté: Laštůvka – Sanneh (84. Juroška), Svozil, Stronati, Fleišman – Jánoš – Ndefe, Tetour, Kaloč, De Azevedo (78. Holzer) – Zajíc (66. Šašinka)

Karty

Domácí: Plavšić, Heča

Hosté: Fleišman, Smetana, Kaloč, Kaloč

Rozhodčí

Julínek – Hrabovský, Podaný

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Duel se měl původně odehrát před dvěma týdny, kvůli koronaviru v týmu Sparty a karanténě ale byl odložen. V domácí brance nastoupil Heča, který si v prvním poločase poradil s pokusy Kaloče a Tetoura. Na opačné straně skončila Wiesnerova tečovaná střela na boční síti.

Sparta si největší šanci vypracovala až v 67. minutě, Hložek ale zblízka Laštůvku nepřekonal. V 88. minutě Kaloč ve vápně stáhl Ladislava Krejčího mladšího a rozhodčí Julínek odpískal pokutový kop. Kaločovi navíc udělil druhou žlutou kartu. Odpovědnost vzal na sebe Hancko, který skóroval i přesto, že Laštůvka vystihl směr jeho střely.

Letenští vyhráli pod trenérem Pavlem Vrbou, který dříve působil v Baníku jako hráč i kouč, také pátý soutěžní zápas.

Mezi osm nejlepších už postoupily Slavia, Olomouc, Teplice, Plzeň a loňský finalista Liberec. O zbylých dvou čtvrtfinalistech se rozhodne během reprezentační pauzy, kdy se utkají Mladá Boleslav se Slováckem a druholigová Vlašim s Jabloncem.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
71

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud