28. dubna 2021 • 12:16

STOP! Fanoušci na pohár nesmí. Zasáhly orgány, hrozí vysoké sankce

Autor: apr, šq
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vše je jinak, než původně vypadalo. Středeční zápasy MOL Cupu Plzeň – Teplice (od 17:00) a Olomouc – Slavia (od 14:00) se nakonec musejí odehrát bez fanoušků. Částečné vpuštění diváků na stadiony je totiž platné pro soutěže pod hlavičkou LFA, navíc až od 1. května, tedy od soboty. FAČR si pro dnešní pohárové duely vpuštění diváků nevyjednala. Za porušení hrozí vysoké sankce.



„Důležitá informace pro všechny permanentkáře, kteří se dnes odpoledne chystali na fotbal do Doosan Areny. Po intervenci ze strany příslušných orgánů došlo k zastavení celé akce, fanoušci do hlediště nemohou pod hrozbou vysokých sankcí,“ uvedla ve svém prohlášení plzeňská Viktoria. 

Ta v úterý večer na základě aktuální situace spustila rychlou akci, aby mohla za přísných podmínek pustit na stadion omezené množství permanentkářů, dokonce se jim rozhodla zajistit i testování zdarma. Vše ale zbytečně.

„Před několika okamžiky nám vše zastavily příslušné orgány. Povolení je prý platné až od 1. května, tudíž dnes nemůžeme vpustit žádné fanoušky na stadion pod hrozbou vysokých sankcí,“ vysvětlil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„V první řadě se chceme omluvit všem našim fanouškům, kteří si začali zařizovat všechny věci nutné pro návštěvu stadionu. Toto rozhodnutí nechápeme, nerozumíme mu, ale musíme jej v tuto chvíli respektovat,“ dodal Hanzlík s tím, že si Viktoria v úterý vše ověřovala. „A výklad zněl tak, že můžeme fanoušky pustit. Proto jsme do toho pustili,“ řekl Hanzlík ČTK. „O to větší zklamání a překvapení pro nás je dnešní zákaz. I třeba s ohledem na to, že na finále hokejové extraligy v Třinci bylo tisíc lidí v hale,“ upozornil mluvčí.

Stejný zásah se týká i zápasu Olomouc - Slavia, který se hraje již od 14 hodin. Sigma ještě před polednem sdílela fotku, jak dorostenci pomáhají čistit tribunu, jenže nakonec musela také reagovat a bránu stadionu ani neotevřít.

„Na dnešní zápas nemohou být fanoušci vpuštěni,“ uvedla tisková mluvčí klubu Alice Zbraňková. „Jsme si vědomi, že nastalá situace není příjemná a omlouváme se všem, kteří se na dnešní zápas chystali. Přesto věříme, že situaci fanoušci pochopí a podporu Sigmě Olomouc vyjádří na Andrově stadionu v nejbližším domácím ligovém utkání,“ dodala Zbraňková.

Fanoušci však nesmějí na tribuny i z jiného důvodu. Jejich vpuštění na stadion si s ministerstvem vyjednala LFA, pod níž spadají první a druhá nejvyšší soutěž. FAČR, coby organizátor MOL Cupu, si pro středeční souboje tuto možnost nevyjednala.

Sobotní termín 1. května však má vliv i na přítomnost fanoušků na druholigových zápasech, jež jsou na programu v pátek. Ani zde diváci smět být nebudou.

Góly

Domácí: 76. Havel

Hosté:

Sestavy

Domácí: Staněk – Hybš, Brabec (C), Kaša, Havel – Šulc (90. Hořava), Kalvach, Káčer – Falta (46. Kopic), Beauguel (70. Ondrášek), Ba Loua (80. Mihálik)

Hosté: Grigar – Droehnle (78. Kodad), Mazuch, Knapík, Vondrášek (64. Vukadinovič) – Radosta (64. Černý), Ljevaković (C) (83. Šup), Jukl (83. Kováč), Mareček, Hyčka – Moulis

Karty

Domácí: Kopic

Hosté: Mareček

Rozhodčí

Orel – Flimmel, Vaňkát

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

hráno bez diváků

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud