Jan Vacek
19. října 2022 • 10:11

Limberský vs. Sparta, další díl. Obránce Domažlic je připravený hrát

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to sotva dva týdny, co vyplavala na povrch další šlamastyka, do které se dostal. V osobním (a sportovním životě) ovšem Davida Limberského zatím nijak neomezuje. Někdejší vynikající obránce Viktorie pravidelně nastupuje za Domažlice ve třetí lize a podle informací redakce iSport.cz je připravený naskočit i ve středu do pohárového utkání proti Spartě (15:00). Vzájemná nevraživost tak po letech znovu ožije.



David Limberský nemá rád Spartu. A ona zase jeho. To je setrvalý stav. V uplynulých letech šel trochu do ústraní, protože dlouholetý lídr Plzně ukončil profesionální kariéru a lehce sešel z očí. Kope ovšem za třetiligové Domažlice. A právě klub z Chodska se ve středu Letenským postaví ve 3. kole MOL Cupu. I s Limberským.

„David je připravený nastoupit,“ potvrdil pro iSport.cz zdroj z hráčova blízkého okolí.

Pětinásobný mistr s Plzní si při tom máchá kotníky v další kauze. Před necelými dvěma týdny totiž vyšlo najevo, že byl u toho, když jeden z jeho „parťáků“ v karlovarské restauraci vytáhl pistoli na muže, jemuž Limberský půjčil čtyři miliony korun coby investici do těžby kryptoměn. A který se neměl k tomu, aby svým závazkům poté dostál a peníze vrátil.

Limberský byl následně společně se třemi kumpány v pátek 7. října zadržen policií a obratem obviněn z vydírání. Ještě ten večer však došlo k jeho propuštění, vyšetřován je v současné chvíli na svobodě.

I proto nic nebrání tomu, aby pravidelně nazouval kopačky a přes hlavu přetahoval domažlický dres. Za klub z Chodska odehrál v předchozích dvou utkáních plný počet minut, naposledy o víkendu na sebe upozornil i žlutou kartou, kterou si vysloužil za hlasitou kritiku sudího.

Limberský o nenávisti fanoušků Sparty: Na pískot už jsem si zvykl
Video se připravuje ...

Nyní je připravený čelit Pražanům. Zdánlivě fádní pohárový střet tím dostává grády. Nevraživost Limberského a Sparty se datuje do září 2012, kdy nasimuloval penaltu a Viktoria díky tomu uspěla 1:0.

„Zaškobrtnul jsem o nějakou sparťanskou nohu. Jasnej kontakt, jasná penalta,“ komentoval to tehdy kontroverzní bek nyní už skoro lidově.

Od té doby si obě strany nemohou přijít na jméno. Limberský fanoušky Sparty s oblibou provokoval, ti mu to vraceli hromovými urážkami. Leccos si 39letý bek od letenských příznivců vyslechne dost možná i tentokrát…

Samotná Sparta se ale koncentruje výhradně na utkání. Splnit roli favorita a postoupit do dalšího kola, to je jasně daný úkol. Nic jiného nepřichází v úvahu.

„I s ohledem na vypadnutí z pohárů si nemůžeme dovolit v MOL Cupu zaváhat. Přestože jsme jasnými favority, musíme tuto roli zvládnout, soupeře nepodcenit a celé utkání poctivě odmakat,“ zdůraznil trenér Brian Priske.

Góly

Domácí: 22. Dvořák

Hosté: 8. Čvančara, 18. Čvančara, 28. Zelený, 32. Vitík, 50. Vitík, 73. Minčev

Sestavy

Domácí: Brych – Fedak (65. Sojka), Teršl (79. Brabec), Limberský, Rychnovský (46. Mlynařík) – Zajíček, Kuhajda (53. Vávra), Pavlík, Mužík (K), Došlý (46. Aubrecht) – Dvořák

Hosté: Vorel – Mejdr, Panák, Vitík (65. Kukučka), Zelený – Sáček, Pavelka (K) (46. Fortelný) – Daněk (46. Goljan), Karabec (65. Juliš), Minčev – Čvančara

Karty

Domácí: Fedak, Mužík, Zajíček, Došlý, Pavlík (č)

Rozhodčí

Hocek – Kubr, Vyhnanovský

Stadion

Domažlice

Návštěva

3 114 diváků

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud