Květoslav Šimek
20. října 2022 • 04:45

Plzeň šetřila síly v letadle i v sestavě, pak přišel trest. Bucha: Hráli dobře

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani letecký přesun nepomohl. Mistrovská Plzeň senzačně padla ve třetím kole MOL Cupu na půdě třetiligového Hlučína 2:3. Všechny góly jí nasázel útočník Dominik Smékal (24), který musel utíkat z práce dřív, aby zápas stihl. Trenér poražených Michal Bílek nechápal. „I když domácí hráli dobře, přece jenom tam rozdíl měl být vidět.“



V lize Plzeňští neprohráli 33 zápasů v řadě za sebou, ale poháry jim nejdou. V Lize mistrů prohráli s Barcelonou (1:5), Interem Milán (0:2) a Bayernem Mnichov (0:5 a 2:4). V MOL Cupu nestačili na Hlučín - druhý tým Moravskoslezské fotbalové ligy.

„Jsme nespokojení,“ neskrýval trenér Michal Bílek. „Do úvodu jsme šli s tím, že trošku pošetříme hráče, kteří odehráli v poslední době hodně zápasů, udělali jsme tam poměrně hodně změn.“ Z druhé vlny dostali šanci Jedlička, Holík, Jirka, Ndiaye, Bassey a Dedič, ale i tak měla být kvalita jasně na straně Plzně. Na hřišti ale výkonností rozdíl vidět nebyl.

„V první půli jsme si nevytvářeli šance, proto jsme do druhé půle udělali čtyři změny,“ přitakal Bílek. „Chtěli jsme být silnější v ofenzivě, proto tam šel Chorý. Byla penalta, vytvořili jsme si další dvě stoprocentní šance, které jsme neproměnili a pak nás soupeř po našich chybách trestal. Tohle utkání jsme měli jednoznačně zvládnout a postoupit. Jsme zklamaní, protože jsme mysleli vysoko.“

Tomu odpovídal i přesun do Hlučína. Plzeňští využili den předem letecký speciál z Prahy do Ostravy, aby v náročném programu ušetřili síly. „Jo, to pomohlo, nějaké síly nám to pošetřilo a byli jsme za to rádi. Bohužel si neodvážíme vítězství,“ litoval záložník Pavel Bucha, který vyrovnával na 2:2 v 90. minutě.

V nastavení ovšem Dominik Smékal zkompletoval hattrick. „Je to velké zklamání. Tlačili jsme se za třetím gólem, prostě jsme to trošku otevřeli a oni nás opět potrestali,“ mrzelo Buchu.

Hlučín se první půlku jen bránil, zahrozil jedním, dvěma brejky. Když ale po přestávce chytil za stavu 0:0 Jakub Lapeš penaltu Tomáši Chorému a pak k tomu přidal další tři exkluzivní zákroky, domácí to nakoplo. „Pochválil bych je,“ uznal i Bucha. „Hráli dobře, s nasazením. Mají tam dobré, rychlé hráče. Věděli jsme, na jakého soupeře narazíme, nepřekvapili nás. Ani jsme je nepodcenili, necítil jsem to z kabiny. Že bychom do toho šli nějak špatně nastavení.“

Hlučínský brankář Jakub Lapeš v euforii mluvil o nejlepším zápasu kariéry. Přestože před rokem podobně v poháru trápil Baník Ostrava (0:1 ve 108. minutě prodloužení, Kuzmanovič nedal penaltu).

„Připravovali jsme se na Plzeň poctivě, brali jsme to jako velký svátek,“ radoval se Lapeš. „Od momentu, kdy jsme si Plzeň vylosovali, jsme zápasem žili. Je to obrovské! Ale slavit nemůžeme, zítra jdeme do práce. Nyní je třeba zvládnout ještě Kroměříž a pak to můžeme pořádně oslavit.“

Góly

Domácí: 70. Smékal, 76. Smékal, 90+4. Smékal

Hosté: 74. Tijani, 90. Bucha

Sestavy

Domácí: Lapeš – Tomšů, Plesník (C), Hasala, Lehnert (27. Moučka) – Buchvaldek (66. Holzer), Praus – Putyera, Mládek (82. Šindler), Zajíček (66. Ptáček) – Smékal.

Hosté: Jedlička – Kaša, Hejda (C) (46. Jemelka), Tijani – Holík, Jirka (46. Mosquera), Čermák (46. Bucha), Ndiaye (68. Kalvach), Pilař – Bassey, Dedič (46. Chorý).

Karty

Domácí: Tomšů

Rozhodčí

Batík – Paták, Žurovec

Stadion

Městský fotbalový stadion, Hlučín

Návštěva

1 256 diváků

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud