Jonáš Bartoš
4. dubna 2024 • 16:20

Hledání termínu pro finále poháru. Čeká se na Plzeň, ve hře dvě možnosti

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středečním postupem Sparty přes Opavu (2:0) se vyřešil první finalista MOL Cupu. Na druhého se musí čekat, protože Plzeň teprve v úterý zvládla odložené čtvrtfinále v Jablonci (3:0). Souboj o vítěze byl původně naplánovaný na středu 24. dubna, v tom datu ale musí dojít na posunuté semifinále proti Zlínu. Pro finále jsou aktuálně ve hře dvě varianty – středa 8., případně středa 22. května.



Mlha v Jablonci, kvůli které se čtvrtfinále s Plzní odehrálo až na druhý pokus v úterý po Velikonocích, řádně zahýbala narvanou termínovou listinou závěru sezony. Sparta po středečním postupu v Opavě čeká nejen na finálového soupeře, ale i na přesný termín utkání.    

„Pro finále připadají podle možností termínové listiny v závěru sezony v úvahu buď středa 8. května, nebo středa 22. května. Rozhodne se po odehrání odloženého semifinále Viktoria Plzeň – Zlín,“ sdělil Sportu ředitel komunikace FAČR Petr Šedivý.

V případě postupu Zlína by se finále odehrálo pravděpodobně osmého, pokud ale projde do boje o pohár favorizovaná Plzeň, program se změní. Viktoria je stále ve hře v Konferenční lize, příští týden ji čeká první čtvrtfinále s Fiorentinou, odveta v Itálii proběhne o týden později.

Případné semifinále je na programu 2., a 9. května. Pokud by Západočeši senzačně pronikli mezi nejlepší čtyřku v evropské soutěži a zároveň by hráli finále domácího poháru, logicky by proběhnout na začátku května nemohlo. 

Hrát hned ve středu 1. května by bylo problematické ještě z jednoho důvodu – připravit zápas týden po semifinále mezi Plzní a Zlínem by bylo značně komplikované kvůli ticketingu (distribuci lístků), televiznímu přenosu a dalším organizačním věcem mezi kluby a FAČR.

SESTŘIH: Opava - Sparta 0:2. Favorit prošel potřetí v řadě do finále
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud