Jonáš Bartoš
3. dubna 2024 • 11:50

MOL Cup jako Evropa. Plzeň je v plné palbě největším favoritem

Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JONÁŠE BARTOŠE | Plzeň v úterý večer v Jablonci nic nepodcenila. Na rozdíl od sobotní ligy s Libercem přistoupila ke čtvrtfinále MOL Cupu zcela koncentrovaně. Poučila se z chyb a třetí výjezd na sever Čech zvládla. V plné síle vyšvihla výkon evropského střihu, což po utkání vyzdvihl i trenér Koubek. V lize nemá o co hrát, naopak na pohárový cíl napne v závěru sezony veškerou pozornost. Ze čtyř semifinalistů je největším favoritem i před Spartou, která má v hlavě zejména ligové dostihy se Slavií.  



Před jabloneckou Střelnici zaparkoval plzeňský autobus během měsíce už potřetí. Viktoria přijela s jasným plánem - neustále na špičkách, pevná v defenzivě. Klíčoví navrátilci do sestavy vrátili mužstvu evropský šmrnc, s jakým došlo mezi nejlepší osmičku v Konferenční lize. Západočeši až na pár výjimek drželi ofenzivně kvalitní Jablonec na uzdě a bez problémů prošli do elitní čtyřky.

Nebláznili, hráli přesně tak, jak se v důležitých zápasech očekává. Kvůli mizernému terénu na žádnou krásu, ale účelně, za postupem. Počkali si na domácí chyby, pomohl gólman Jedlička i výborné výkony na obou křídlech. Oslabený Jablonec bojující s marodkou neměl nárok.

Viktorii zbývají k vytoužené trofeji dva kroky. Do semifinále se Zlínem půjde v roli jasného favorita, pak může dojít na finále se Spartou, pokud ta splní svůj úkol v Opavě. Na pražské celky Koubkova družina v sezoně umí, aktuálně je na zisk MOL Cupu největším aspirantem.

Spartu čeká náročný ligový finiš. Zápasy s Boleslaví, na Bohemce, s Baníkem a v Olomouci potřebuje zvládat, potom přijde finále v podobě nadstavby. Dostihy se Slavií slibují mimořádné drama, ve světle ligového finiše je MOL Cup pro letenskou grupu marginálií.

Naopak v Plzni mohou ligu skoro hodit za hlavu. Jak přiznal po Jablonci zkušený záložník Jan Kopic. Titul je na devadesát devět procent v háji, naopak třetí místo se čtrnáctibodovým polštářem Viktorii jen těžko unikne. Zvednout pohár nad hlavu je teď v kabině jedno z hlavních témat.

Tým má před sebou sváteční souboje s Fiorentinou. Vedle toho jsou klíčové případné dvě střetnutí dělící klub od domácí trofeje. Naopak Sparta, která navíc na hřišti nevypadá po natřískaném březnu vůbec svěže, honí dravějšího zajíce na ligové scéně. Opava se Zlínem mohou překvapit, ale ve světle dvou velkých klubů z Česka by jejich účast ve finále způsobila obrovskou senzaci.

Plzeň ukázala, že pod Koubkem umí velké zápasy o všechno. Styl play off je něco, v čem se zkušený trenér vyžívá, mužstvo na takové duely perfektně nachystá. Také proto Plzeň v sezoně porazila oba pražské rivaly, prošla tři předkola v kvalifikaci o Konferenční ligu a ve skupině neztratila ani bod. Naopak z různých důvodů klopýtala v „běžných“ ligových duelech, kvůli kterým přišla o šanci víc prohánět své pražské konkurenty.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud