16. března 2012 • 10:26

Zklamaný Ferguson: Nechápu, že anglický tým dostane takový gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři porážky ve čtyřech zápasech. S takovou bilancí ukončili fotbalisté Manchesteru United účinkování v Evropské lize. "Rudí ďáblové" na podzim překvapivě nepostoupili ze základní skupiny Ligy mistrů a renomé na mezinárodní scéně si nevylepšili ani v evropském poháru "číslo dvě". Nad jejich síly byl už v osmifinále houževnatý Athletic Bilbao.



United s baskickým mužstvem nejprve prohráli doma 2:3, ve čtvrteční odvetě na stadionu San Mamés pak podlehli 1:2. "Myslím, že si nemůžeme stěžovat, protože jde dál lepší mužstvo. Nepostoupili jsme z Ligy mistrů a teď jsme venku i z Evropské ligy. Je to velké zklamání," uvedl na klubovém webu trenér Alex Ferguson.

Mrzela ho hlavně úvodní branková situace z 23. minuty, když Amorebietův nákop z vlastní půlky trefil přesným volejem k tyči Fernando Llorente. "Nedokážu uvěřit tomu, že anglický tým dostane takovýhle gól. Na druhou stranu byl první poločas celkem vyrovnaný a vedli jsme si v něm dobře. Krátce po přestávce se však začalo dařit Bilbau, mohlo nám dát dva, tři góly," řekl skotský kouč.

Manchesterský celek už vypadl z obou domácích pohárů a zůstává ve hře "jen" o obhajobu titulu v anglické lize. Podle Fergusona neznamená ani konec v Evropě ulehčení do těžkého ligového finiše. "Absolutně necítíme žádnou úlevu, protože máme před sebou stále deset utkání. To je dost dlouhá cesta, kterou musíte ujít, než získáte titul. Nejprve musíme v sobotu porazit Wolverhampton," uvedl trenér, jehož tým vede tabulku o bod před městským rivalem City.

Zastupujícímu kapitánovi United Patrici Evrovi je jasné, že prvenství v Premier League je jedinou šancí, jak zachránit nepovedenou sezonu. "Takový klub jako Manchester United by měl být schopný vyhrát každou soutěž. Teď už ale bohužel nemáme na výběr a musíme se soustředit na ligu," prohlásil francouzský obránce.

Trenér Bilbaa Marcelo Bielsa si postupu přes jeden z nejlepších klubů světa hodně cenil. "Vítězství nám umožňuje pokračovat v soutěži, a když byl soupeřem Manchester United, tak se vše násobí," uvedl argentinský kouč, jenž je na lavičce Athletiku působí od začátku sezony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud