19. července 2012 • 21:50

Z matadora Horvátha se stává kanonýr, pálil netradičně pravačkou

Autor: jon, neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Bakoš kvůli karetnímu trestu chybí, Pilař s Petrželou odešli do bundesligy. Střelecké flinty se tak musel chopit nejzkušenější matador. Pavel Horváth dvěma brankami rozhodl o výhře Viktorie Plzeň nad gruzínskou Rustaví 3:1 v úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy. A v sedmatřiceti letech opět potvrdil, jak důležitým mužem v západočeské sestavě je.



"Musím kopat penalty, jindy už se do vápna stejně nedostanu a góla nedám," vtipkoval  Horváth na konci minulé sezony, když v předposledním ligovém kole proti Příbrami  proměnil hned dvě.

Na začátku nového ročníku plzeňský kapitán opět nazul střelecké kopačky. Parádním gólem se trefil v poslední přípravě se Spartakem Moskva (1:2), další dvě, mnohem důležitější branky, zaznamenal v prvním soutěžním utkání sezony.

"Prostě vyplynulo, že jsem dal během týdne tři góly. Od střílení branek jsou tam jiní. Hlavně Baky (Marek Bakoš, kvůli trestu nemohl hrát). Po zápase mi psal, že moje góly byly parádní. (usměje se) Nevím, jestli i ten první. Ale druhý určitě," pochvaloval si po utkání v rozhovoru pro Sport.

Horváth se proti gruzínském Metalurgi Rustavi poprvé trefil ve čtrnácté minutě. Po centru Rajtorala a narážečce Filla převzal míč na hranici vápna a jeho tečovaná střela skončila v síti - 1:0 pro Plzeň!

Plzeňský lídr pálil přesně ještě jednou. Na hranici okolo třiceti metrů si balon srovnal netradičně na pravačku, vystřelil a míč krásně zapadl k pravé tyči. Západočeši se tak dostali do vedení 3:1, které už nepustili a vytvořili si slibný výsledek do domácí odvety.

"Přesně tak jsem to zamýšlel. Je pravda, že gólů pravačkou moc nedávám, což je zákonité, jsem levák," hodnotil parádní trefu kapitán Západočechů.

Horváth už několik let před zahájením ročníku pravidelně odpovídá na jedinou otázku.  Bude to vaše poslední sezona? Plzeňský vtipálek se pokaždé jen lišácky usmívá.

Je jasné, že pokud mu to půjde na hřišti, navíc s důležitými vstřelenými góly na kontě, jen tak končit nebude. Nemá proč, když i na stará kolena patří ke klíčovým hráčům západočeské sestavy...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud