2. srpna 2012 • 20:55

Plzeň nakročila k postupu, z Polska veze dvoubrankové vítězství

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy zvítězili na hřišti Ruchu Chorzów 2:0. Polského vicemistra přehrávali a v poslední desetiminutovce to góly potvrdili střídající David Štípek a Michal Ďuriš, kterému velkou chybou pomohl soupeřův brankář. V domácí odvetě, která se hraje za týden, tak Viktorii stačí k postupu i prohra o gól.



Třetí tým české ligy byl od začátku jednoznačně lepší než druhý tým polské ligy, ovšem dlouho mu chyběla produktivita. V úvodu sice zahrozil Ruch, když Janoszka překvapivě z úhlu mířil do branky a vyzkoušel pozornost brankáře Bolka, další minuty ale patřily Plzni.

Ta předváděla pohledné kombinace a chvílemi soupeři vůbec nepůjčovala míč, jenže výsledkem byly jen nebezpečné střílené centry, na které nabíhalo málo hráčů.

Domácí pod tlakem chybovali, ale hosté toho nedokázali využívat. Kolář se dostal za obranu, "zasekávačkou" se chtěl zbavit dobíhajícího stopera, ale o míč přišel. Když se pak Západočechům povedlo poslat dobrý centr na nabíhajícího Horu, který ještě posouval na volného Ďuriše, na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců. A gólem neskončil ani pokus Daridy, který domácí obrana tečovala do protipohybu brankáře, ale míč skončil mimo.

Ruch hrozil hlavně ze standardních situací, ale Plzeň ho i přes závary do zakončení nepouštěla. A tak už po dvaceti minutách začali domácí fanoušci nespokojeně pískat. Potěšil je až Zieňczuk, který z přímého kopu mířil pod břevno, ale brankář Bolek stačil zasáhnout.

Kouč Pavel Vrba na plzeňské střídačce během utkání s Chorzówem
Kouč Pavel Vrba na plzeňské střídačce během utkání s Chorzówem

Plzni se nedařilo zužitkovat ani nejistoty brankáře Pečkoviče, který nepřesné vybíhání na centry potvrdil krátce po změně stran, kdy srazil balon pod nohy Koláře. Ten se ovšem nestačil zorientovat a nabídnutou šanci nevyužil.

V největší možností dosavadního průběhu pak selhal Limberský, ke kterému doputoval míč na hranici pokutového území, ale reprezentační bek svou ránu po zemi poslal těsně vedle. Domácí se s blížícím se koncem utkání přeci jen osmělili a začali se více tlačit do útoku, ale v jediné šanci minul Piech hlavou míč.

A tak přišel zasloužený trest. Fillo v 80. minutě pronikl po levé straně, pasem napříč vápnem našel střídajícího Štípka a mladý plzeňský záložník, který na kontě nemá ani jeden ligový start, otevřel skóre.

Navíc pět minut před koncem podtrhl gólman Peškovič svůj nevydařený výkon, když mu střela z úhlu v podání Ďuriše k překvapení všech propadla mezi nohama do sítě.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Ruch Chorzów - Viktoria Plzeň 0:2 (0:0)

Branky: 80. Štípek, 85. Ďuriš. Rozhodčí: Damato - Nicoletti, De Luca (všichni It.). ŽK: Straka, Piech - Limberský, Ševinský. Diváci: 4500.

Chorzów: Peškovič - Djokič, Stawarczyk, Sadlok, Szyndrowski - Zieňczuk, Straka (56. Lisowski), Malinowski, Janoszka (59. Starzynski) - Jankowski - Piech (81. Niedzielan). Trenér: Fornalik.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Fillo, Kolář (88. Hanousek), Hora (72. Štípek) - Ďuriš (90. Hejda). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud