30. srpna 2012 • 04:55

Gólman Sparty Vaclík: Se Švengrem jsme si nesedli, neklaplo nám to

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankáře fotbalové Sparty Tomáše Vaclíka dnes čeká jeho nejdůležitější zápas v dresu letenského klubu. Může dobrým výkonem proti Feyenoordu pomoci týmu k postupu do základní skupiny Evropské ligy. A věří, že se mu to povede, Sparta jde do utkání po remíze na půdě soupeře 2:2. I když nuly nesbírá, připouští, že se mu v klubu po odchodu konkurenta Milana Švengera dýchá lépe. Vztahy mezi oběma gólmany měly do ideálu daleko. Nového parťáka Marka Čecha jen chválí.



Vaclík zatím v této sezoně udržel čisté konto jen jednou, v Evropské lize na půdě Admiry Wacker. Hodně jej to mrzí, protože dobře ví, že vychytaná nula je klíčem k úspěchu týmu.

„Bohužel nám zatím není nula souzena. Doufám, že přijde pro nás v ten nejdůležitější okamžik – tedy v domácí odvetě proti Feyenoordu. Věřím, že jsme si nulu odložili právě pro ni, protože by to znamenalo, že je postupová,“ konstatoval Vaclík v rozhovoru pro Sport.

Gólman je rád, že mu realizační tým věří a jemu roste sebevědomí. „Chytá se mi o hodně lépe než na jaře. To jsem tady byl nový a tlak na mě – ať už v kabině, nebo od diváků – byl o hodně větší,“ prohlásil. „Budu se snažit důvěru splácet výkony jako na Feyenoordu.“

Vaclík rovněž připouští, že se cítí lépe, když z klubu odešel jeho brankářský konkurent Milan Švenger. Oba gólmani si podle všeho vůbec nesedli.

„Teď je to mnohem lepší. S Milanem to byla asi nejhorší spolupráce, co jsem v kariéře zažil. Nějak nám to neklaplo. Gólmani by přitom vždycky měli stát při sobě, ať se děje cokoliv,“ dodala spoučasná brankářská jednička Sparty.

Celý rozhovor čtěte v dnešním vydání Sportu.

Brankář Tomáš Vaclík zatím v této sezoně udržel v dresu Sparty čisté konto jen jednou.
Brankář Tomáš Vaclík zatím v této sezoně udržel v dresu Sparty čisté konto jen jednou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud