3. října 2012 • 17:20

Lavička: Zklamání z derby odeznělo, teď chceme porazit Bilbao!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPARTA - BILBAO ČTVRTEK 19:00 | Vyhrát. To je cíl fotbalové Sparty, proti které se ve čtvrtek večer postaví velký favorit – španělské Bilbao. Aktivní a zodpovědnou hrou chce soka z Primera Division potrápit a poslat do kolen.



"Jsme ve skupině, která favorizuje jiné týmy, ale platí, že chceme zvítězit. Nebudeme pasivní, nebudeme vyčkávat. Chceme uspět aktivní fotbalem stejně jako v předkolech Evropské ligy!" hlásí letenský kouč Vítězslav Lavička. O čem dále na středeční tiskovce hovořil?


O ofenzivním pojetí hry Bilbaa
"Jsme si vědomi, že se proti nám postaví kvalitní tým, který hraje stejně ofenzivně jako kterýkoliv jiný španělský klub. Ale v předchozích zápasech jsme si vyzkoušeli, že takový styl hry nám vyhovuje. Bude to pro nás další reálný test schopností našeho týmu."


O slabinách soupeře
"Hru mají založenou na útočení, což podporují silné individuality při hře směrem dopředu. Při protiútocích se ale nám ale mohou nabízet otevřená okénka. A pokud budeme hrát dostatečně kvalitně, pak toho můžeme využít."

O sporech a špatné atmosféře v Bilbau
"Tyto informace vnímáme. Další jsme si sbírali sami. Do Španělska jsme poslali svoje lidi, kteří viděli hru Bilbaa dvakrát naživo. Další materiály máme na DVD. Nejdůležitější ale bude naše hra. Jestli budeme odvážní, aktivní a zodpovědní, tak máme šanci, abychom i takového favorita tady v Praze potrápili."

O atmosféře v kabině Sparty
"Mám z ní pozitivní pocit. V neděli měli hráči volno, v pondělí jsme se věnovali ještě zápasu se Slavií, ale včera jsem už pozoroval na hráčích, že zklamání z víkendového nezdaru odeznělo.  Necítím z nich žádnou skepsi, těší se na zápas."

O zdravotním stavu Matějovského a Vidličky
"Je to nadějné, protože oba včera absolvovali plnou tréninkovou zátěž. Nicméně uvidíme dnes (ve středu večer), jak bude jejich zdravotní stav reagovat. Všichni věříme, že budou v pořádku a k dispozici."

Jarošík si hlídá míč před dotírajícím Škodou
Jarošík si hlídá míč před dotírajícím Škodou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud