15. března 2013 • 10:55

Turci chválí Plzeň! A kritizují Fenerbahce: Byl to hazard s postupem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY TISKU | Jako thriller se šťastným koncem hodnotí turecká média postup fotbalistů Fenerbahce Istanbul do čtvrtfinále Evropské ligy přes Viktorii Plzeň. Uznávají, že Plzeň v závěru sahala po postupovém gólu, a oslavují střelce klíčového gólu Fenerbahce Saliha Ucana, který přispěl k tomu, že Turecko má po 43 letech dva týmy ve čtvrtfinále evropských pohárů.



"Hráči Fenerbahce hazardovali s postupem. Byly to zbytečné nervy a napětí. Thriller ale nakonec měl šťastný konec," napsal deník Aksam ve své internetové podobě. "Největší riziko občas není riskovat. S boží ochranou ale nakonec postup uhájili," kritizoval list defenzivní taktiku Fenerbahce.

Také ostatní média uznávají, že postup Fenerbahce nebyl hladký a Plzeň kladla velký odpor. "Utkání si fanoušci neužili ze dvou důvodů. Za prvé nemohli být na stadionu a za druhé Fenerbahce nehrálo zrovna nejlepší fotbal. Bylo příliš opatrné a snažilo se zejména hlídat si náskok z prvního zápasu. Naopak Plzeň předváděla mnohem lepší výkon než v prvním utkání, byla dobře takticky připravená. Pokud bude chtít Fenerbahce jít ještě dál, bude muset předvést lepší výkony," uvedl deník Milliyet.

Vladimír Darida se raduje s Horváthem z góluFoto Pavel Mazáč (Sport)

"Hráči Fenerbahce se prosazují tím, že se snaží držet míč. Tentokrát se jim to dařilo jen v první půli. Jinak se často pouze bránili, ale kritické okamžiky ustáli, přestože neměli podporu diváků," dodal deník Sabah.

Za hrdinu zápasu všechna média označují devatenáctiletého záložníka Saliha Ucana, který v první půli vystřídal zraněného Mehmeta Topala a ve 43. minutě dal gól, který nakonec rozhodl o postupu tureckého celku.

"Ucan vešel do dějin. Stal se nejmladším střelcem Fenerbahce v pohárech a poslal tým do čtvrtfinále," napsal deník Zaman.

Postup Fenerbahce je podle médií o to cennější, že už v úterý prošel do čtvrtfinále Ligy mistrů i Galatasaray Istanbul.

"Turecko tak má dva čtvrtfinalisty evropských pohárů po 43 letech," hlásá Zaman. "Fenerbahce a Galatasaray píšou dějiny," dodal Sabah.

Vyrovnáno! Trefu na 1:1 zařídil Darida
Vyrovnáno! Trefu na 1:1 zařídil Darida

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud