12. dubna 2013 • 09:10

Jdi domů, jsi opilý! Adebayor se smál šíleně zahozené penaltě

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ze tří anglických celků se do semifinále Evropské ligy nakonec prokousala jen Chelsea s Petrem Čechem. Blízko k radosti měl též Tottenham. V penaltovém rozstřelu proti švýcarské Basileji však v klíčový moment selhal útočník Emanuel Adebayor, který poslal míč vysoko nad bránu. Za zamařenou penaltu to v Anglii pořádně schytal.



Tottenham na domácí půdě s Basilejí dohnal dvougólové manko, do odvety ve Švýcarsku šly celky po remíze 2:2. Stejným výsledkem skončil i duel v Basileji, kde se muselo prodlužovat.

Hosté ustáli nastavení i bez vyloučeného obránce Vertonghena, o postupujícím rozhodovaly penalty. V nich selhali hned dva střelci Spurs, čímž Basilej poslali do semifinále Evropské ligy.

Obzvlášť hrůzným způsobem kopl penaltu Emanuel Adebayor. Útočník z Toga začal zvláštním, cupitavým rozběhem a pak balon napálil vysoko nad břevnu. Po něm proměnil Marcelo Dias a Basilej mohla slavit.

"V golfu by Adebayorovi míček přistál na 13. greenu. Určitě by minul i při patování," dobíral si forvarda Tottenhamu na Twitteru Gary Lineker, bývalý slavný reprezentant Anglie.

"Pokud ještě bude svět existovat, jistě se v nějakém momentu potkají míče Baggia, Waddlea a Adebayora," narážel na podobně zmařené penalty Jonathan Stevenson. "Běž domů, Adebayore, jsi opilý," vzkázal forvardovi další fotbalový příznivec Graham Ruthven.

Zarážející bylo také útočníkovo chování. Po zahozené penaltě se spíš usmíval, než aby litoval toho, že svůj tým potopil a přispěl k vyřazení. Trenér Villas-Boas ale svého hráče po utkání bránil.

"Ade (Adebayor) mě nenaštval. Celý tým podal výborný výkon. Mí hráči jsou hrdinové. Nejen za dnešní zápas, ale za celé působení v soutěži," pochválil svůj tým.

"V penaltách se může stát cokoliv, dnes to nebyl náš den. Takový je fotbal," dodal ke smolnému vyřazení portugalský kouč.

Útočník Tottenhamu Emanuel Adebayor v zápase proti Basileji
Útočník Tottenhamu Emanuel Adebayor v zápase proti Basileji

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud