Jan Podroužek
2. května 2013 • 23:45

Tyč Lamparda! Rekord Chelsea legendárního Tamblinga stále drží

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dějiny Chelsea se mohly významně pohnout. Frank Lampard měl na noze 202. gól v jejím dresu, čímž by vyrovnal rekord legendy „blues“ Bobbyho Tamblinga starý 43 let. Jenže v deváté minutě semifinále Evropské ligy s Basilejí trefil jen tyč! A tak Lampard alespoň nahrával, v devítiminutové smršti se podílel asistencemi na dvou ze tří branek.



V lednu byla fotbalová veřejnost a především vedení Chelsea přesvědčené, že Franku Lampardovi dá padáka. Končící smlouva měla v létě definitivně doběhnout, jenže všechno je jinak. Pro 34letou ikonu klubu se chystá nová roční smlouva a ke všemu se ještě mohla stát novým rekordmanem.

Pohotová rána nártem z úhlu se ale otřela jen o tyč. „Bylo to tak blízko…,“ povzdechnul si na Twitteru Martin Lipton, fotbalový redaktor Daily Mirror. Lampard si přesto spravil chuť. Při zběsilém obratu nahrával na trefy Fernanda Torrese a Davida Luize.

Nejprve v 50. minutě vypálil zpoza vápna, vyraženou střelu následně španělský útočník dorazil. O devět minut později pak přiklepl na dvaceti metrech Luizovi a ten krásný obloučkem rozhodl o postupu Chelsea do finále Evropské ligy.

Rekord – Bobbyho Tamblinga 202 soutěžních gólů v dresu Chelsea – stále drží. Další šanci zahýbat s ním bude mít Lampard v neděli v lize na hřišti Manchesteru United.

VIDEO: Z Lampardova pokusu těžil Torres



VIDEO: I u parádní trefi Luize byl Lampard

Viktor Moses byl pro defenzivu Basileje po celý zápas velkou hrozbou
Viktor Moses byl pro defenzivu Basileje po celý zápas velkou hrozbou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud