26. července 2013 • 04:30

Kdybych zůstal stát, asi mě to trefilo, litoval po gólu sparťan Vaclík

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho byl gólman Sparty Tomáš Vaclík hrdinou, nakonec ale chvíli před koncem odvety druhého předkola Evropské ligy se švédským Häckenem dostal branku a Letenští se poroučejí z pohárové Evropy. To znamená pro Pražany ohromné zklamání. „Kdybych zůstal stát, tak mě to asi trefilo,“ hodnotil pro server sparta.cz zápas mladý brankář.



Gól dostala Sparta od Ericssona po dlouhém centru do vápna. „Byl to dobře zahraný přímý kop, ten jejich hráč proběhl přede mnou a já zareagoval na jeho pohyb, což byla chyba,“ litoval Vaclík. Tušil totiž, že kdyby zůstal stát, tak míč v síti nejspíš neskončil.

„Kdybych zůstal stát, tak mě to asi trefilo. Na to, že jsme přežili před tím takové velké šance, tak jsme nakonec dostali laxní gól,“ reagoval na sparta.cz Tomáš Vaclík. Ten pochytal řadu šancí švédského soupeře, jenže nakonec to kvůli inkasované brance nebylo Letenským nic platné.

Švédský tým těžil z výsledku prvního duelu v Praze, kde vymazal dvougólové manko a dotáhl zápas k remíze 2:2. Díky tomu mohl sázet i doma na pozornou obranu a rychlé kontry.

„Výsledek nahrával tomu, abychom útočili a oni čekali na brejky, v kterých jsou nejsilnější. Jejich šance pak z tohoto stylu hry vycházely,“ myslí si Vaclík.

„Zachovali klidnou hlavu a dokázali si díky tomu vypracovávat další šance. Nakonec jednu proměnili. Je to obrovské zklamání,“ dodal sparťanský brankář.

Brankář Sparty Tomáš Vaclík je oporou Letenských, v odvetě druhého předkola Evropské ligy proti Häckenu ale nakonec jednou inkasoval a Letenští vypadli z pohárové Evropy (ilustrační foto)
Brankář Sparty Tomáš Vaclík je oporou Letenských, v odvetě druhého předkola Evropské ligy proti Häckenu ale nakonec jednou inkasoval a Letenští vypadli z pohárové Evropy (ilustrační foto)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud