26. července 2013 • 19:22

Vyhazovat se (zatím) nebude. Sparta se omluvila fanouškům

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné velké personální zemětřesení po propadáku s Häckenem se ve Spartě nekoná. Tedy alespoň zatím. Vedení klubu si ale nechává otevřené dveře ke změnám ve druhé polovině srpna (17. srpna hraje Sparta s Plzní): a to jak v hráčském kádru, tak i v realizačním týmu.



Sparta vydala prohlášení, ve kterém vyjádřila hluboké zklamání z vyřazení i „způsobu, jakým mužstvo nezvládlo klíčový dvojzápas celé sezony“ a omluvila se fanouškům, „kteří oprávněně očekávají lepší výsledky i výkony mužstva.“

Odpovědnost prý nenesou jen hráči, ale i realizační tým, kterému byly splněny přestupové priority. „Navzdory tomuto kritickému hodnocení a závažnosti selhání nebude vedení klubu přijímat v této vypjaté atmosféře a po odehrání tří soutěžních utkání rozhodnutí o personálních změnách,“ píše Sparta na svých webových stránkách.

„Důsledky ze stávající situace však budou vyvozeny. Fanouškům je klub bude komunikovat ve druhé polovině srpna po vyhodnocení výsledků a výkonů v následujícím období,“ pokračuje prohlášení a naráží tak na fakt, že v pátém kole se Sparta utká s mistrovskou Plzní.

Měl jsem to proměnit, sypal si popel na hlavu nešťastník Krejčí
Video se připravuje ...

A pokud neuspěje, je dost možné, že hlavy už tentokrát padat budou. Tahle ztráta by totiž mohla hodně napovědět v boji o titul, a ten je teď jedinou možnou náplastí na zpackaný pokus o postup do Evropy.

„Jednoznačným cílem Sparty v této sezoně je zisk mistrovského titulu. Realizační tým i hráči mají absolutní povinnost plně se koncentrovat na každý jednotlivý zápas, protože každý bod může být v boji o titul rozhodující,“ vyhlásilo vedení Sparty.

Kouč Sparty Vítězslav Lavička byl po domácí remíze v Evropské lize hodně zachmuřený.
Kouč Sparty Vítězslav Lavička byl po domácí remíze v Evropské lize hodně zachmuřený.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud