29. srpna 2013 • 21:32

Sivokův Besiktas si zahraje EL, v Alkmaaru hořelo, zápas se nedohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZÁPASY 4. PŘEDKOLA EL | Fotbalisté Spartaku Moskva s obráncem Markem Suchým překvapivě prohráli ve 4. předkole Evropské ligy se švýcarským St. Gallenem 2:4 a do hlavní soutěže se neprobojovali.



V souboji týmů s českými hráči byl úspěšnější Besiktas Istanbul v sestavě se stoperem Tomášem Sivokem, který vyřadil výhrou 2:0 Tromsö Zdeňka Ondráška.

Spartak vedl již od první minuty, jenže ještě během první půle nechal soupeře otočit skóre na 1:3. Vzhledem k venkovní remíze 1:1 tak potřeboval čtvrtý tým posledního ročníku ruské ligy vyhrát. Sedm minut před koncem zvládl snížit, ale soupeř vzápětí znovu odskočil na dva góly.

Prohra 1:2 z Norska nezabránila v postupu Besiktasi, v jehož stoperské dvojici dnes v odvetě pomohl k čistému kontu Sivok. Istanbulský tým k nule přidal dvě branky mezi 52. a 55. minutou a vyhrál 2:0. Ondrášek nastoupil za Tromsö na posledních 19 minut.

V hlavní soutěži si zahraje české duo z Dněpropetrovsku Jan Laštůvka a Ondřej Mazuch, oba při vítězstvím nad estonským Kalju shodně nehráli. V součtu s dnešní výhrou 2:0 postoupil ukrajinský celek celkovým výsledkem 5:1, Plzeň stejného soupeře ve 3. předkole Ligy mistrů vyřadila souhrnným skóre 10:2.

V soutěži se představí i Frankfurt, za který ještě nemohl nastoupit útočník Václav Kadlec, avšak starty za Spartu v předkole mu nebudou bránit hrát zápasy ve skupině. Eintracht k venkovní výhře 2:0 nad ázerbájdžánským Karabachech přidal dnes domácí vítězství 2:1.

Ani trenérská změna nepomohla Stuttgartu, který do odvety místo Bruna Labbadii vedl Thomas Schneider. Porážku 1:2 z Rijeky doma hráči v jeho premiéře téměř zvrátili, když čtvrt hodiny gólem na 2:1 přiblížil prodloužení Ibiševič, jenže chorvatský celek v poslední minutě zásluhou Mujanoviče vyrovnal a postoupil.

Na zázrak nedosáhl Slask Vratislav s českým trenérem Stanislavem Levým. Po porážce 1:4 v Seville dnes se španělským celkem utrpěl doma ještě těžší debakl 0:5

. Podobně dopadl i kouč Dušan Uhrin mladší s Dinamem Tbilisi, které dnes podlehlo Tottenhamu na White Hart Lane 0:3 a celkově dvojzápas prohrálo 0:8.

Zápas v Alkmaaru byl ukončen za stavu 0:1 pro řecký Atromitos. Fanoušci byli evakuováni kvůli požáru, který propukl na střeše stadionu. Duel by se měl dohrát v pátek. Alkmaar první zápas vyhrál 3:1.

Výsledky:

Besiktas Istanbul - Tromsö (Nor.) 2:0 (0:0),
první zápas: 1:2, postoupil Besiktas;

Petrolul Ploješť (Rum.) - Swansea 2:1 (0:0),
první zápas: 1:5, postoupila Swansea;

zápas Alkmaar - Atromitos (Řec.) byl za stavu 0:1 v 60. minutě ukončen kvůli požáru na stadionu.

Nice - Apollon Limassol 1:0 (1:0),
první zápas: 0:2, postoupil Apollon;

Thun (Švýc.) - Partizan Bělehrad 3:0 (1:0),
první zápas: 0:1, postoupil Thun;

Genk - FH Hafnarfjördur (Isl.) 5:2 (1:0),
první zápas: 2:0, postoupil Genk.

Zápas se kvůli požáru nedohrál
Zápas se kvůli požáru nedohrál


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud